Navigation

Crypto: recap van TreeCap - portfolio manager Kriek - van Jump tot Ripple en meer

Crypto: recap van TreeCap - portfolio manager Kriek - van Jump tot Ripple en meer

Tumultueuze week maar Kriek raakt er niet van onder de indruk. Talloze keren meegemaakt en is een kwestie van goede voorbereiding. Afgelopen zondag en eigenlijk vanaf donderdag voelde het niet goed aan en hebben ook na team overleg de koop orders wat verplaatst naar lagere niveaus.

Met Jump trading die aan het verkopen was (en die kijken echt niet naar de steun lijntjes of andere technische analyse) en de Nikkei futures die op zondagavond laat een flinke min lieten zien, was het wel duidelijk wat ons op de maandag te wachten stond:https://mkriek.substack.com/p/manic-monday

Positief was voor het crypto/blockchain ecosysteem dat er niet of nauwelijks “de-pegging” events waren in stablecoins en/of protocollen vast liepen. Daarnaast was het (voorlopige) herstel gebaseerd op “spot” handel en niet zozeer op derivaten wat een goede indicatie is.

Het andere grote nieuws was de uitspraak in de Ripple zaak die werd gevierd als een totale overwinning. Not sooo fast want als je het hele document analyseert, dan zitten er opnieuw haken en ogen aan:

https://www.scetrader.nl/mathijs/09/08/2024/crypto-verbod-xrp-verkoop-bedreigt-toekomstig-verdienmodel-ripple/

Ondanks dat de Ripple gemeenschap (Ripple Army) weer flink loopt te promoten op sociale media inclusief het verspreiden van leugens en de initiële stijging (heel veel speculatieve derivatenhandel en geen spot) ziet TreeCap weinig tot geen utility in de XRP token en dat wordt nog minder met deze uitspraak. Een voorbeeld van de research van TreeCap:

https://mkriek.substack.com/p/week29-2023?utm_source=publication-search

Daarnaast komen er regelmatig XRP tokens aan de markt:

https://cointelegraph.com/news/xrp-token-unlock-600-million-bring-august-crypto-unlocks-billion

Op naar een nieuwe week.

Meer informatie is te vinden in zijn nieuwsbrief op substack of via LinkedIn.

Bio van Mathijs

Al meer dan 25 jaar actief op de financiële markten bij onder meer Fortis Bank en IMC als proprietary  trader in diverse long-short en arbitrage strategieën. Sinds 2017 bezig met fundamentele analyses en investeringen in crypto en blockchain wat heeft geresulteerd tot een Blockchain Strategie binnen het TreeCap beleggingsfonds.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.