Navigation

Herhaling: Crypto: innovatieve ideeën beperkt - kleine groep blijft over

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Zoals we wel eerder hebben aangegeven is het gebrek aan echt innoverend nieuws in de crypto-industrie bij de meeste protocollen nog steeds niet veranderd.

Bij crypto zijn we dan ook zeer selectief en hebben een beperkt aantal munten op up staan die misschien iets kunnen worden op de lange termijn. Door de opkomst van AI werd blockchain, en met name crypto, naar de achtergrond gedrukt in de afgelopen 12 maanden.

Crypto wordt nog steeds gekenmerkt door een gebrek aan echt briljante mensen die met grote ideeën komen, of deze briljante mensen raken gefrustreerd en verlaten het crypto-veld. Dit is niet alleen onze mening, maar van verschillende serieuze partijen die net als ons geloven in het nut van crypto en graag een grotere evolutie willen zien.

In tegenstelling tot crypto is het duidelijk zichtbaar dat bij AI het ene na het andere genie zich ermee bezighoudt en daadwerkelijk met toepassingen komt. In crypto doet iedereen elkaar na, wat duidt op een gebrek aan innovatie. Kijk maar eens naar de overvloed aan games, DeFi-protocollen en recentelijk de hype rond AI in crypto. en dat levert niks op.

De echte vooruitgang, zoals buiten de crypto-industrie zichtbaar is (bij AI), wordt niet bereikt. De (AI) protocollen in crypto staan vrijwel stil of boeken zelfs achteruitgang. Er komen geen echte nieuwe baanbrekende uitvindingen uit deze hoek. Dat geldt ook voor de meeste andere protocollen.

Veel slechte actoren nog steeds actief

Dit heeft niet zozeer te maken met de technologieën zoals blockchain, Web 3.0 of crypto (tokens) zelf, maar eerder met het feit dat crypto nog steeds gedeeltelijk gekaapt is door slechte actoren, waardoor talent zijn heil ergens anders zoekt. Deze slechte actoren hebben geen interesse in vooruitgang, maar puur in zelfverrijking (wat op zich hun goed recht is) zolang de regelgeving hen niet inhaalt. Beleggers worden hier echter het slachtoffer van.

Als we zien hoe de meeste crypto (niet allemaal en die zijn dan ook dubbel zo kansrijk) al jarenlang zwoegen om een toepassing te vinden die echt een blijvende bijdrage levert aan de economie, en we vergelijken dit met de economische opkomst van AI na de introductie van ChatGPT, wordt het enorme verschil duidelijk.

Dit is zonde en dit verschil kan ook deels worden verklaard door het ontbreken van duidelijke regelgeving voor crypto tot nu toe. Dit jaar komt daar gelukkig verbetering in met ondermeer de MiCa-wet in Europa. We verwachten dat meer dan 99% van alle munten uiteindelijk waardeloos worden als er meer regelgeving komt.

Blockchain kan functioneren zonder afhankelijk te zijn van cryptovaluta en kan worden geïntegreerd met AI. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat cryptovaluta overbodig wordt en aan relevantie verliest in bijna elke functie als er geen nieuwe baanbrekende initiatieven komen.

Om innovatie te bevorderen zijn getalenteerde mensen en financiële middelen nodig en beide hebben zich te verschoven naar het veelbelovende domein van AI.

Dan het positieve gedeelte

Doordat de meeste crypto hun relevantie in de komende jaren verliezen door gebrek aan innovatie blijven er een kleine groep projecten over die juist meer kans van slagen hebben.

Dit zijn de protocollen die echte toegevoegde waarde hebben. Het zijn protocollen die transparant communiceren en willen voldoen aan regelgeving en nog altijd zoveel mogelijk decentralisatie toepassen. En opvallend genoeg vallen deze buiten het gezichtsveld van de pump and dump actoren, juist doordat deze crypto hier niet aan meedoen. Het gevolg is dat deze munten over het algemeen minder heftig bewegen en vaak nog geen echte grote stijging hebben vertoond. Daar liggen dan ook de kansen.

Als inderdaad 99% van de cryptomunten geen bestaansrecht hebben zijn investeringen in deze munten nutteloos. Dat weten de Wall Street partijen ook. Deze gaan hun geld inzetten op die ene procent die wel kan slagen. In de komende 12 maanden zal ons inziens deze trend kunnen versnellen waardoor deze serieuze crypto gaan stijgen.

Resumerend

Van deze 1 procent gaat ook maar een klein deel zal slagen. Echter, de kans is groot dat deze munten zich onttrekken aan het pump en dump scenario en andere slechte invloeden. Dat is positief voor beleggers. We hebben al een paar munten om deze reden aangeschaft. Daar gaan we mee door. Daar gaan we ons de komende tijd op blijven richten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.