Navigation

Crypto: aanhoudende inflows digitale producten - BTC - MARA - MSTR - GBTC - TSLA - visie

Vandaag is Coinshares weer met de cijfers over de inflows en outflows in crypto gerelateerde producten gekomen. Deze zijn onverminderd bullish voor deze markt.

Er komt ook weer een omslag in crypto aangezien ze geen intrinsieke waarde hebben. Maar nu is dat moment blijkbaar nog niet aangebroken en worden prijzen opgedreven.

De koers van Bitcoin zou wel eens verder kunnen stijgen en ook veel altcoins (ook de waardeloze) op sleeptouw kunnen nemen als fomo reactie. Aandelen in de mining-sector kunnen hiervan profiteren, wat ook de reden is dat we long zitten in Marathon $MARA. Ook zou MicroStrategy $MSTR verder kunnen stijgen vanwege haar belang in Bitcoin wat ons prima zou uitkomen aangezien we eerder gekocht hebben.

Dat geldt ook voor $GBTC, hoewel we daar juist iets gaan afbouwen na de recente sterke rally en iets kleiner in blijven zitten.

Tesla $TSLA heeft nog steeds Bitcoin op de balans, maar dat is in verhouding tot de omvang (market cap) van dit bedrijf te klein om echt invloed te hebben."

Terug naar het rapport van Coinshares.

Beleggingen in digitale activaproducten hebben een mijlpaal bereikt door de grens van 1 miljard dollar voor het jaar te overschrijden, met instroom van in totaal 293 miljoen dollar alleen al vorige week. Dit schrijft Coinshares.

De inflow markeert een zevendaagse reeks van voortdurende instroom wat bijdraagt aan de op twee na hoogste jaarlijkse instroom ooit met 1,14 miljard dollar.

De totale beheerde activa (AuM) zijn in de afgelopen week met 9,6% gestegen en een indrukwekkende 99% sinds het begin van het jaar en bedragen nu 44,3 miljard dollar. Dit is het hoogste sinds de grote crypto-debacles in mei 2022.

De handelsvolumes van Bitcoin Exchange-Traded Products (ETP) vertegenwoordigden een aanzienlijk deel, met een piek van 19,5% van het totale handelsvolume van Bitcoin op gerenommeerde beurzen.

Deze trend suggereert dat ETP-beleggers actief deelnemen aan de huidige rally, een opmerkelijke verschuiving in vergelijking met de dynamiek van 2020/21.

Bitcoin kende aanzienlijke instroom van 240 miljoen dollar vorige week, waardoor de jaarlijkse instroom op 1,08 miljard dollar kwam.

Daarentegen was er juist een uitstroom van 7 miljoen dollar uit short-Bitcoin, wat wijst op een overheersend positief sentiment.

Ethereum zag de grootste instroom sinds augustus 2022, met een bedrag van 49 miljoen dollar. De afgelopen twee weken duiden op een opmerkelijke verschuiving in sentiment, waarschijnlijk beïnvloed door het recente verzoek tot notering van spotgebaseerde ETF's in de VS.

Ook Solana kende extra instroom van in totaal 12 miljoen dollar.

Exchange-Traded Funds (ETF's) voor blockchain-aandelen zagen een instroom van 14 miljoen dollar, de hoogste sinds juli 2022, wat resulteert in een positieve instroom van 11 miljoen dollar jaar tot nu toe.

Volume 157: Digital Asset Fund Flows Weekly Report
ETP inflows push past the US$1bn mark this year, with US$293m inflows last week

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.