Navigation

Crypto: Tether - VN waarschuwt voor toename witwassen geld via platform

De VN waarschuwt dat Tether $USDT, een van 's werelds grootste cryptocurrency platforms, steeds meer wordt gebruikt voor het witwassen van geld door oplichters in Zuidoost-Azië.

Volgens een gepubliceerd rapport van de UN's Office on Drugs and Crime speelt Tether's crypto-token een centrale rol in oplichtingspraktijken, waaronder nep romantische fraude, bekend als pig butchering. Tether, met een circulatie van ongeveer $95 miljard, wordt gebruikt vanwege zijn snelle en onomkeerbare transacties, waardoor het aantrekkelijk is voor pig butchers.

De georganiseerde misdaad in Zuidoost-Azië maakt ook gebruik van zwarte markt casino's voor het witwassen van illegale fondsen, vooral via online gokplatforms.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.