Navigation

Crypto: uitspraken BlackRock: grotere kans Dusk - mainnet launch- reeds op up

Eind december hebben we aandacht besteed aan de crypto van Dusk, de DUSK-token. Op vrijdag verklaarde Larry Fink van BlackRock dat we op weg zijn naar tokenisatie. Hij denk dat (vrijwel) alle financiële activa te tokeniseren zijn.

0:00
/6:15

Dusk zal als platform hier prima inpassen en inderdaad een belangrijke rol kunnen spelen in dit segment. Het protocol zal dit jaar bij de invoering van de Europese MiCa-wet met een gouden griffel slagen. Tevens gaat het mainnet live dit jaar wat een grote doorbraak inhoudt.

Reeds op een up in deze token

Doordat het een spil kan worden in de financiële sector denken wij dat de munt mogelijk nog moet beginnen aan een stijging. Wanner precies is niet te zeggen. En uiteraard geldt ook bij deze munt de intrinsieke waarde nul is, waardoor stijgingen tijdelijk zijn.

Echter, als tokenisatie doorzet en een vlucht neemt, is de kans groot dat er meer permanente activiteit op het netwerk komt. Dat zou de DUSK-token in een hogere bandbreedte kunnen brengen. Wij zitten reeds op een up en blijven zitten.

De uitspraken van Larry Fink

BlackRock CEO Larry Fink beschouwt de goedkeuring van Bitcoin ETF's als opstap naar tokenisatie, waarbij ETF's de eerste stap zijn in de technologische revolutie van financiële markten. Zijn uiteindelijke doel is om alle financiële activa te tokeniseren.

Naast Bitcoin heeft BlackRock ook een aanvraag ingediend voor een spot Ethereum ETF, waarbij Fink gelooft dat de goedkeuring hiervan de deur kan openen voor andere crypto-asset ETF's.

Ondanks de uitdagingen en regelgevende obstakels blijft Fink optimistisch over de toekomst van digitale valuta en hun rol in het financiële systeem.

Wat is Dusk

Dusk Network [Dusk] is een blockchainplatform met ingebouwde vertrouwelijke slimme contracten. Dit stelt partijen in staat om te profiteren van zeer schaalbare infrastructuur (één van de belangrijkste voordelen van openbare blockchains) met de geruststelling dat hun gegevens vertrouwelijk blijven. Met andere woorden, bedrijven kunnen gebruikmaken van vertrouwelijke slimme contracten en er zeker van zijn dat hun transacties veilig en privé zijn.

De roadmap Dusk: mogelijk mainnet lancering in het voorjaar

De meest recente versie van de Dusk roadmap gepubliceerd op 7 september 2023, biedt een diepgaand overzicht van de voortgang die leidt naar de lancering van het mainnet gepland voor 2024. Mogelijk dat dit als in het voorjaar zal plaatshebben waarmee het protocol op tijd is om te profiteren van de MiCa-wet in Europa.

Het artikel op SCE Trader van eind december

Dusk $DUSK heeft vandaag [let op: deze teksten zijn integraal overgenomen] de eerste twee mijlpalen op weg naar het mainnet aangekondigd. De Citadel SDK en Rusk VM 2.0 zijn beide opgeleverd.

Dit is voor ons wéér reden [was op 26 december 2023] om de DUSK-token te kopen. Ons inziens wordt dit project onderschat, zeker omdat het kan gaan profiteren van de Europese MiCa-wet. We hebben hier al vaker over geschreven en ook over de kans dat dit van origine Nederlands crypto-project juist tot de winnaars kan gaan behoren.

De Rusk VM 2.0 maakt Dusk de enige ZK-vriendelijke Layer-1 die in staat is om vertrouwelijke slimme contracten te ondersteunen, terwijl Citadel de eerste gedecentraliseerde en particuliere identiteitstool is die in staat is om KYC uit te voeren op een manier die zowel conform als privé is.

Rusk VM 2.0

Rusk VM 2.0 is de eerste virtuele machine die native privacybehoudende slimme contracten kan ondersteunen, terwijl het ook ultra-lichtgewicht clients toestaat met de directe, trustless synchronisatie van nodes en portefeuilles.

Het lost veel problemen op waarmee andere blockchains worden geconfronteerd en is het fundament van de bredere missie van Dusk.

Het beheert de opslag oneindig veel beter dan concurrenten en klanten kunnen bijna direct synchroniseren door slechts één blok te downloaden, in plaats van een lange tijd nodig te hebben om de hele blockchain te downloaden.

Het is ook nog eens tot 500% sneller dan zijn voorganger (Rusk VM 1.0) en schaalt oneindig.

Citadel SDK

De Citadel SDK is een decentrale, privacyvriendelijke licentietool, speciaal ontworpen voor know-your-customer (KYC) en anti-money-laundering (AML) behoeften.

Voor on-chain, decentrale financiën is een on-chain, decentraal identiteitsinstrument nodig, en dat instrument is Citadel.

Citadel is efficiënter dan huidige identiteitsoplossingen, is speciaal gebouwd om privacyvriendelijk te zijn en in decentrale systemen te passen, en opent de weg voor de acceptatie van DLT in het bedrijfsleven.

Citadel maakt van Dusk de eerste Layer-1 met een kant-en-klaar identiteitsprotocol en het is ZK-gebaseerd en privacybehoudend.

Het stelt iedereen, of het nu een instelling, een DEX of een abonnementsservice is, in staat om toegang tot diensten te bieden (of te weigeren) zonder de details van de gebruiker te onthullen.

Het vergemakkelijkt de onboarding van gereguleerde financiën door instellingen in staat te stellen hun controles uit te voeren, terwijl de gegevens van een gebruiker privé blijven en compatibel zijn met blockchain.

Het is een grote verbetering ten opzichte van het huidige systeem, omdat het efficiënter is en tijd en middelen bespaart.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.