Navigation

Crypto: handel onderuit - Bitcoin lager en altcoins duidelijk zwak - charts

De crypto-markten hebben de afgelopen 24 uur een flinke klap gekregen. Zowel Bitcoin als de altcoins moesten fors naar beneden. De neerwaartse beweging wordt vooral toegeschreven aan winstnemingen en een "gebrek" aan kopers. Dit kan ook veroorzaakt zijn door een lichte stijging van de rente. Er wordt ook gedacht aan de leentarieven die zijn gestegen, wat een negatieve invloed had.

Toch blijft de onderliggende stemming goed, en bij eerdere dips dit jaar zagen we snel kopers opkomen. De koers van Bitcoin lijkt nog steeds niet definitief naar een nieuwe opwaartse range te zijn doorgebroken. De huidige lagere koers wordt gezien als een test om te zien of de vorige weerstand nu een steun kan worden.

De totale marktkapitalisatie van crypto vertoont nog steeds een stijgende trend, waarbij Bitcoin uiteraard dominant is. Hoewel de stijging steil is, zou een correctie geen afbreuk doen aan de onderliggende opwaartse trend. In geval van winstnemingen zou de totale marktkapitalisatie terug kunnen gaan naar ongeveer 2,1 tot 2,2 biljoen dollar, vanaf de huidige 2,51 biljoen dollar.

De index exclusief Bitcoin en Ethereum geeft aan dat er nog steeds mogelijkheden zijn voor verdere winsten, hoewel de recente stijging deels als pure hype wordt gezien. Wat dat betreft wordt de stijging van vrijwel alle altcoins als tijdelijk gezien, mede doordat er geen intrinsieke waarde is.

Tot slot, een fikse correctie zou ons niet verbazen, hoewel dat misschien pas plaatsvindt als deze markt nog meer hype vertoont.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.