Navigation

Coinbase: gaat futures aanbieden - CME - visie

Coinbase $COIN heeft plannen om binnenkort crypto-futures aan te bieden aan Amerikaanse gebruikers. Deze beslissing volgt op de goedkeuring van de National Futures Association om zich te registreren als een handelaar in termijncontracten, onder toezicht van de Commodity Futures Trading Commission.

CME heeft al dergelijke producten

De stap van Coinbase zal mogelijk een impact hebben op toekomstige resultaten, maar de omvang ervan blijft onzeker. Momenteel worden er al futures op Bitcoin en Ethereum verhandeld op de CME, de grootste futures-beurs ter wereld. Dit maakt het voor Coinbase moeilijker om te concurreren dan op het eerste gezicht lijkt.

Via de CME worden voor instituten ook allerlei special products aangeboden. Er kunnen bijvoorbeeld combinaties zijn tussen verschillende assets. Daar kan Coinbase niet tegenop.

Het aandeel Coinbase

Coinbase zal zeker koersstijgingen laten zien, vooral gezien de grote hoeveelheid shortposities in het aandeel. Bovendien kan er ook een aanzienlijke stijging plaatsvinden bij de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's.

Echter, gezien de extreme waardering, de onzekerheden in de cryptowereld en de twijfels over het bestaansrecht van veel altcoins, samen met een gebrek aan winstperspectief, blijven wij van mening dat het verstandig is om dit aandeel te verkopen tijdens koersstijgingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.