Navigation

Crypto: voorbij de bubble - de werkelijke impact van internet, blockchain en AI - Raoul Pal

Raoul Pal bespreekt in de tweet die hieronder is te vinden de enorme impact van technologieën zoals het internet, blockchain en kunstmatige intelligentie (AI) op de samenleving en economie. Hij vergelijkt deze ontwikkelingen met de dotcom-bubbel van de jaren 90, maar benadrukt dat het verkeerd is om AI op dezelfde manier te zien.

Hoewel veel internetbedrijven in 2000 instortten, werd de uiteindelijke waarde van het internet zwaar onderschat. Het internet heeft de wereld ingrijpend veranderd, zowel economisch als maatschappelijk, en ongekende welvaart en transformatie gebracht.

Blockchain

Pal stelt dat blockchain de volgende cruciale laag op het internet is, vooral door de mogelijkheden om veiligheid en waarheidsvastheid te bieden. De waarde van blockchain, die nu rond de 2 biljoen dollar ligt, kan volgens hem in de komende tien jaar oplopen tot 100 biljoen dollar.

Blockchain is volgens Pal essentieel voor de verdere evolutie van het internet, de economie en de samenleving, omdat alles steeds meer gedigitaliseerd wordt.

Artificiële intelligentie (AI)

AI gaat volgens Pal echter nog verder dan het internet en blockchain. Hij beschrijft AI als een evolutionaire stap voor de mensheid, mogelijk zelfs als een vorm van collectief bewustzijn.

In de tekst speculeert Pal dat AI niet alleen technologie zal veranderen, maar ook fundamentele vragen zal oproepen over bewustzijn, leven en onze plek in het universum.

Kortom, Raoul Pal ziet de huidige technologische revoluties als slechts de basis voor een veel grotere, aanhoudende verandering die de komende decennia ons begrip van het leven, de economie en de samenleving volledig zal transformeren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.