Navigation

Herhaling: Crypto: introductie CoinDesk 20 Index - mooi product om te meten

CoinDesk Indices introduceert de CoinDesk 20 Index, waarmee een wereldwijde benchmark voor digitale activa wordt vastgesteld die geschikt is voor investeringen. De CoinDesk 20 Index is een belangrijke ontwikkeling in de cryptocurrency-markt, die een breed gevolgde benchmark biedt voor de prestaties van digitale activa. Het is ook een mooie stap naar meer aandacht van instituten voor crypto.

De CoinDesk 20 Index is dus een nieuwe benchmark voor de cryptocurrency-markt, vergelijkbaar met traditionele marktindices zoals de S&P 500 of Dow Jones Industrial Average. Het meet de prestaties van de top 20 digitale activa en is ontworpen als een investeerbare index die handelsproducten zoals futurecontracten kan ondersteunen.

De index is marktkapitalisatie-gewogen met limieten voor de grootste en andere leden om de diversificatie te verbeteren. Het sluit stablecoins uit, maar omvat memecoins, waardoor het meer dan 90% van de marktkapitalisatie van digitale activa vastlegt. De CoinDesk 20 Index is gelanceerd op 12 januari 2024, met als basisdatum 4 oktober 2022.

Unieke kenmerken van de CoinDesk 20 zijn onder andere:

  • Handels- en liquiditeitsvereisten die de implementatie van producten op grote schaal ondersteunen.
  • De CoinDesk 20 is marktkapitalisatie-gewogen met een limiet van 30% voor het grootste lid (momenteel Bitcoin) en een limiet van 20% voor alle andere leden (momenteel wordt Ether gelimiteerd) om de diversificatie te verbeteren.
  • De index sluit stablecoins uit, omvat memecoins en beslaat meer dan 90% van de marktkapitalisatie van digitale activa.
  • De CoinDesk 20 is een subset van de CoinDesk Market Index (CMI), die is afgeleid van het Digital Asset Classification Standard (DACS) universum.
  • De index wordt elke vijf seconden bijgewerkt en wordt elk kwartaal opnieuw samengesteld en in evenwicht gebracht volgens een robuust en transparant governance-kader.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.