Navigation

Crypto: de recap van TreeCap - visie portfolio manager Mathijs Kriek

Crypto: de recap van TreeCap - visie portfolio manager Mathijs Kriek

Bitcoin bereikte voor de 5e keer de hoogste koers aller tijden in zeven dagen tijd maar daarna kwam er een aanzienlijke correctie voor de digitale activa markten op vrijdag en zaterdag. Opnieuw had dit te maken met teveel aan leverage en volgens Kriek werd een hedgefonds gedwongen een long Bitcoin Short Microstrategy positie te sluiten.

Solana denderde door naar een nieuw record in marktkapitalisatie. Met name de coins binnen het Solana ecosysteem stegen fors waaronder ook een aantal memecoins. Met name die laatste categorie is puur gokken en heeft niets te maken met serieuze blockchain toepassingen. Ook dit kan helemaal verkeerd aflopen zo waarschuwt hij.

Ethereum kende een succesvolle upgrade waarna de gas fees op alle layer 2 fors kelderden met een minimale, zoals verwacht, impact op het Ethereum netwerk zelf.

Op innovatie gebied was de Dusk-NPEX samenwerking een hoogtepunt net als het Nederlandse derivatenplatform D2X die nieuwe financiering ophaalde en de AFM vergunning succesvol heeft afgerond. Overigens is dat platform alleen toegankelijk voor professionele partijen aldus de portfolio manager maar dit zijn hele positieve ontwikkelingen voor de lange termijn.

Deze week staat in het teken van een aantal centrale bank rente besluiten en de Nvidia conferentie.

Meer informatie is te vinden in zijn nieuwsbrief op substack of via LinkedIn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.