Navigation

Crypto: SEC stelt deadline spot ETF uit - visie op Ethereum - prijs actie

Crypto: SEC stelt deadline spot ETF uit - visie op Ethereum - prijs actie

De SEC heeft besloten de deadline voor een beslissing over het voorstel van Fidelity voor een spot Ethereum exchange-traded fund (ETF) uit te stellen tot 5 maart. Dit is niet verrassend en de kans is groot dat de SEC een beslissing zo lang mogelijk blijft uitstellen.

De markt houdt nu rekening met een akkoord en het begin van de handel eind mei. Dat zou kunnen, maar zelfs dan kan de SEC nog steeds extra informatie willen hebben, waardoor de introductie zelf pas in 2024 kan plaatsvinden.

De koers van Ethereum

Wat betreft de koers van Ethereum $ETH, zoals te zien is, is de prijs actie sinds 2021 opwaarts, hoewel volatiel. Momenteel zit de munt aan de bovenkant van haar trendkanaal.

Naast dat we ons afvragen of er nu al een breakout komt, wachten we sowieso met terugkeren in Ethereum, omdat het momenteel ook minder favoriet is dan andere Layer-1 protocollen.

Als de koers naar de onderkant van haar trendkanaal komt, zouden we misschien overwegen om weer in te stappen. Stel dat Ethereum wel verder stijgt, dan stijgen andere Layer-1 protocollen waarschijnlijk sneller, vooral degenen die een veelbelovende techniek hebben. We denken bijvoorbeeld aan Algorand $ALGO, Near $NEAR en zelfs Chromia $CHR vanwege het live gaan van het Chromia-mainnet dit jaar.

Terug naar Ethereum

Volgens een indiening op donderdag acht de SEC het passend om een langere periode aan te wijzen waarin actie kan worden ondernomen met betrekking tot de voorgestelde regelwijziging, zodat zij voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en de daarin aangesneden kwesties te overwegen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.