Navigation

Crypto: recap van TreeCap - portfolio manager Kriek - waarom crypto achterblijft

Crypto: recap van TreeCap - portfolio manager Kriek - waarom crypto achterblijft

Een week waarin aandelen krachtig herstelden maar digital assets achterbleven. Verschillende redenen zo begint Kriek:

  1. Er is nog steeds de potentiele “overhang” van Mt. Gox en de Amerikaanse overheid
  2. Iedere poging tot een rally werd in de kiem gesmoord wat werd toegeschreven aan diverse HFT handelshuizen (Jane Street, Jump) die hun machines aan het werk zetten en blijkbaar baat hebben op deze niveaus.
  3. De opmars van Kamala Harris in de peilingen die wordt gezien als minder crypto vriendelijk dan Trump.
  4. Funding rates van de Bitcoin perpetual futures draaide naar negatief wat kan wijzen op meer (verkoop) druk.

Spot Goud bereikte een record hoogte en Kriek benadrukt opnieuw dat Bitcoin niet met (digitaal) goud vergeleken kan worden.

Positief waren de 13F filings in de US waar nieuwkomers Goldman Sachs en Morgan Stanley aan het rijtje kunnen worden toegevoegd als eigenaren van de Bitcoin ETFs. De portfolio manager wijst wel op het feit dat deze posities zeer waarschijnlijk en grotendeels aangehouden worden voor ten behoeve van hun klanten.

Om de dalingen van twee weken geleden in perspectief te plaatsen, dit gebeurde exact een jaar geleden:https://mkriek.substack.com/p/recap-week33-2023

Meer informatie is te vinden in zijn nieuwsbrief op substack of via LinkedIn.

Bio van Mathijs

Al meer dan 25 jaar actief op de financiële markten bij onder meer Fortis Bank en IMC als proprietary  trader in diverse long-short en arbitrage strategieën. Sinds 2017 bezig met fundamentele analyses en investeringen in crypto en blockchain wat heeft geresulteerd tot een Blockchain Strategie binnen het TreeCap beleggingsfonds.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.