Navigation

Herhaling: Crypto: alarmbel over melt-ups memecoins - mogelijk voorbode crash - update

Herhaling: Crypto: alarmbel over melt-ups memecoins - mogelijk voorbode crash - update

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Dit is een vervolg op een eerste update.

De recente ontwikkelingen op de Solana blockchain lijken aanvankelijk positief, maar werpen ook serieuze vragen op. Een groot deel van deze ontwikkelingen wordt aangedreven door memecoins, wat ons zorgen baart en eerder al tot uiting kwam in onze eerdere berichtgeving.

We schrijven liever over andere zaken in crypto, maar als media-outlet en strategen vinden we dat we er nu meer aandacht aan moeten besteden. Dit kan namelijk helemaal verkeerd aflopen voor blockchains die puur gebaseerd zijn op memecoins of daar een groot gedeelte van hun status aan verlenen.

Als deze trend van extreme stijgingen in memecoins zich blijft voortzetten, voorspellen we zelfs dat de markt een piek bereikt en op weg is naar de volgende crash. Misschien is die al gaande.

Op welk moment en op welk niveau deze crash zal gebeuren is nooit precies duidelijk gezien de stijging van deze nonsens-munten die lang kunnen aanhouden voordat de bubbel barst en velen hun geld verliezen, zoals in 2021 tot 2023 het geval was.

In dat geval kan Bitcoin juist profiteren aangezien deze in de buitencategorie valt. Echter, in eerste instantie kan er ook een 'unwind' plaatsvinden omdat Bitcoin wordt gebruikt als onderpand bij hefboomhandel of leningen. Dit leidt dan tot een daling.

Uiteindelijk hebben alle crypto's een nul-intrinsieke waarde. Serieuze blockchains kunnen wel groeien via activiteiten op hun netwerk en zodoende waarde creëren voor beleggers.

Dat woord serieus komt bij Solana niet voor. En ook nauwelijks bij Avalanche en vele anderen. Wat dat betreft overwegen we zelfs om een short klaar te gaan zetten (en te wachten op een moment die wij aantrekkelijk vinden) in Solana dat nu volledig opgehypet is door pure onzinmunten.

Erger dan tulpenmania

We zijn van mening dat deze trend van waarde creatie (memecoins) erger is dan de tulpenmania en onhoudbaar is en eigenlijk schadelijk is voor de bredere crypto-markt. Het is essentieel dat er serieuze toepassingen ontstaan op de blockchain, in plaats van louter memecoins die voornamelijk gericht zijn op kortetermijnwinsten en speculatie van insiders.

Het is verontrustend om te zien dat serieuze blockchain-projecten moeite hebben om tractie te krijgen, terwijl memecoins schijnbaar moeiteloos populariteit verwerven.

Terwijl Solana als blockchain-platform een rol speelt in het faciliteren van deze memecoin-rage, zijn we van mening dat dit fenomeen schadelijk is voor de geloofwaardigheid en het potentieel van de gehele crypto-industrie.

Solana wordt nu toegejuicht, maar verstoort opnieuw de positieve ontwikkelingen sinds het begin van dit jaar, toen er serieuze stappen werden gezet om de volwassenheid van crypto richting te geven.

Op zichzelf is dit acceptabel vanuit het gok-perspectief, maar dan moeten we crypto gewoon blijven zien als het volgende niveau van het toegankelijke casino. Dat zou echter jammer zijn.

Resumerend

Het is van cruciaal belang dat de crypto-industrie zich richt op duurzame en waardevolle innovaties, in plaats van te worden overspoeld door speculatieve en nutteloze activa.

Het is tijd voor een heroverweging van de koers die de industrie volgt, en het streven naar een gezondere en meer stabiele toekomst voor digitale activa.

Wat we nu vooral zien gebeuren, met name op Solana, beschouwen we als een alarmbel dat mogelijk ernstige gevolgen kan hebben en misschien zelfs een nieuwe crash voorspelt.

Een voorbeeld

Een voorbeeld van wat memecoins zijn. Het is gokken en uiteindelijk verliezen de meesten heel veel geld. Het is is ook zware antireclame voor crypto als economische toepassing.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.