Navigation

Crypto: Kraken - Tether delisting in EU onjuiste informatie

Volgens Bloomberg overweegt Kraken, de op één na grootste cryptocurrency-beurs in de Verenigde Staten, de ondersteuning van Tether (USDT) in de EU-regio te annuleren vanwege de aankomende MiCA-regels. In maart kondigde OKX al aan de meeste USDT-handelspaaren in de EU te schrappen.

Dit blijkt echter volgens Kraken niet te kloppen. Kraken heeft verklaard dat het USDT in de Europese markt zal blijven aanbieden en dat er momenteel geen plannen zijn om het te delisten.

Kraken begrijpt dat Europese klanten waarde hechten aan het gebruik van USDT en zal alle opties blijven overwegen om USDT aan te bieden. De regels zijn nog niet afgerond en Kraken zal zich blijven inspannen om alle relevante stablecoins aan Europese klanten te blijven aanbieden.

MiCA-regels

De Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgeving van de Europese Unie heeft als doel de markt voor digitale activa veiliger en transparanter te maken. De belangrijkste elementen van deze regelgeving zijn:

      • Kapitaaleisen: Bedrijven moeten voldoende kapitaal aanhouden om financiële stabiliteit te waarborgen.
      • Transparantie: Verhoogde eisen voor informatieverstrekking, zoals het openbaar maken van whitepapers.
      • Beleggersbescherming: Bescherming van beleggers door het instellen van strikte informatie- en marktintegriteitsregels.
      • Toezicht: Versterking van het toezicht door nationale toezichthoudende instanties.
      • Risicobeheer: Implementatie van risicobeheermaatregelen om marktrisico's te minimaliseren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.