Navigation

Crypto: Allaire van Circle is nog nooit zo optimistisch geweest

Crypto: Allaire van Circle is nog nooit zo optimistisch geweest

Jeremy Allaire bouwt al meer dan 11 jaar aan Circle en is nog nooit zo optimistisch geweest als nu. Hij gelooft ook dat de overgrote meerderheid van de mensen een zeer beperkte en nauwe kijk heeft op wat er zich ontvouwt, wat ook zeer positief is.

Dit artikel legt uit waarom Jeremy Allaire zo optimistisch is. Zijn perspectief is gebaseerd op het nauwlettend volgen van de adoptie van internettechnologieën gedurende de afgelopen 35 jaar.

Er is een onophoudelijke opmars geweest van open netwerken, open protocollen en open software, met laag na laag infrastructuur op het internet die de bruikbaarheid voor de samenleving en de economie verdiept.

Elke opeenvolgende golf heeft grote industrieën getransformeerd, de bruikbaarheid voor mensen verbeterd, een omkering of transformatie van de economische eenheden teweeggebracht en nieuwe radicale mogelijkheden geopend.

De collectieve bijdrage van open IP aan deze voortdurende internetrevolutie lijkt zelfs te versnellen, en crypto lijkt op het punt te staan om de samenleving en de economie op enorm krachtige nieuwe manieren vooruit te stuwen.

Meer dan 11 jaar geleden, toen Jeremy Allaire dacht aan deze ruimte, was het duidelijk dat crypto de volgende logische laag van infrastructuur voor het internet vertegenwoordigde. Internetinfrastructuur had de wrijvingsloze, bijna gratis verplaatsing van gegevens en de naadloze mogelijkheid om software en hardware op een wereldwijd netwerk aan te sluiten en te implementeren mogelijk gemaakt, en het worstelde duidelijk met zijn eigen succes en gewicht.

Het internet ontbrak een laag voor "vertrouwen", en zonder dat was het beperkt in termen van de bruikbaarheid die het de wereld kon bieden. Er was geen manier om volledig vertrouwde gegevens, transacties of berekeningen te hebben, wat leidde tot toenemende afhankelijkheden van hypergecentraliseerde entiteiten (bedrijven en overheden).

Tegelijkertijd nam de rol van het internet in de samenleving toe, en de mogelijkheid van het internet om een steeds grotere rol te spelen in hoe de samenleving en de economie waren georganiseerd, was duidelijk.

En op dat moment verscheen Bitcoin op het toneel, en veel ongelooflijk scherpe technologen begonnen dieper na te denken over hoe de fundamenten van crypto konden worden uitgebreid om een meer algemene internetinfrastructuur te bieden die fundamenteel zou kunnen zijn voor de samenleving en de economie.

Digitale tokens, uitgegeven op openbare blockchains, bemiddeld door slimme contracten, zouden een vertrouwde omgeving op wereldwijde schaal kunnen ontketenen die de basis zou vormen voor hoe bijna alle bouwstenen van de samenleving en de economie internet-native zouden kunnen worden.

Dit is wat Jeremy Allaire aantrok in deze ruimte: Hij kon toen al duidelijk zien dat dit zich zou ontvouwen, dat deze nieuwe gedecentraliseerde internetcomputers schaal zouden bereiken, en dat het uiteindelijk een golf van verandering zou inluiden die de veranderingen van het internet van informatie en communicatie ver te boven zou gaan.

In 2013 werden deze ideeën als waanzinnig beschouwd. Elke associatie met Bitcoin of crypto werd gezien als zeer marginaal, waarschijnlijk illegaal, en voor de meeste technologen een grotendeels oninteressante technologische ontwikkeling. Destijds was de technologie extreem beperkt, traag, duur en complex om te opereren.

Fiduciaire instellingen – banken, boekhoud- en auditkantoren, verzekeringsmaatschappijen, regelgevers – waren extreem vijandig en diep bang om geassocieerd te worden met iets in deze ruimte.

De primaire focus van de media lag op darknet-markten, de zijderoute en de BTC-aankopen van de Winklevoss-tweeling.

Maar als je echt oplette wat voornamelijk jonge en zeer creatieve bouwers dachten en deden, kon je duidelijk zien dat de grotere visie zou ontvouwen, hoewel het niet duidelijk was over welke exacte tijdsschaal.

Voor degenen die sinds 2012 (en velen zelfs eerder) in deze ruimte bouwen en werken, is het volkomen en volstrekt buitengewoon waar we nu zijn. En zoals Jeremy Allaire vaak zegt, we zijn echt nog maar in de zeer vroege stadia van de adoptie van crypto in de wereld, wat hem vandaag de dag ontzettend optimistisch maakt, gezien hoe ver we de afgelopen tien jaar zijn gekomen.

Hoe ver zijn we gekomen? Een niet-uitputtende lijst van prestaties en technische vooruitgang.

Publieke blockchaininfrastructuur is geëvolueerd naar de derde generatie, en biedt wereldwijde schaalnetwerkcomputers die grootschalige toepassingen kunnen verwerken met vertrouwde gegevens, transacties en berekeningen.

Er is een enorme, bloeiende en groeiende competitieve en innovatieve gemeenschap van tientallen grote blockchainnetwerkecosystemen over de hele wereld, die voortdurend verbeteren en innoveren in de fundamentele technologie van deze netwerken, waaronder gegevensbeschikbaarheid, berekeningen, beveiliging, privacy, transactiedoorvoer en nog veel meer.

We bevinden ons in de vroege breedbandfase van blockchainnetwerken. Wat komt hierna?

We zien doorbraken in beveiliging, privacy en schaalbaarheid op basis van ZK-technologie en nu FHE. We kunnen ons een wereld voorstellen waarin cryptocomputing de basis wordt voor de meeste significante en belangrijke toepassingen.

Er zijn letterlijk tienduizenden startups over de hele wereld die op deze infrastructuur bouwen.

Digitale activa zijn een geaccepteerd onderdeel geworden van het opkomende wereldwijde financiële systeem, waarbij vrijwel elke grote overheid ter wereld duidelijke regels stelt voor hoe digitale activa kunnen worden uitgegeven, gebruikt en verhandeld.

Bitcoin zelf is één van de grootste en belangrijkste alternatieve beleggingsactiva ter wereld geworden.

De grootste vermogensbeheerders ter wereld bieden producten en diensten aan die zijn gebaseerd op blockchaintechnologie en investeringen in de onderliggende digitale commodities.

Crypto is een wereldwijd politiek vraagstuk geworden, omdat het belang ervan voor nationale concurrentie duidelijk wordt. Overheden over de hele wereld racen om met elkaar te concurreren om dit uit te zoeken en ervoor te zorgen dat innovatie in deze ruimte zowel verantwoordelijk als gestimuleerd wordt.

We zien productgebruikerservaringen die gebruik op consumenten-schaal ontgrendelen op manieren die we nog niet eerder hebben gezien, wat een duidelijker beeld geeft van hoe dit zich de komende jaren voor miljarden gebruikers zal ontvouwen.

De meeste van 's werelds grootste betalingsbedrijven gebruiken deze technologie actief en onderzoeken hoe ze hun gebruik kunnen uitbreiden naarmate de voordelen van openbare ketens en stablecoins voor iedereen duidelijk worden.

Stablecoins zijn enorm gegroeid in schaal en gebruik, de duidelijkste killer app van crypto, digitale dollars de wereld in brengend, meer mensen in de toekomstige on-chain economie brengend, en beginnen de belofte in te lossen om de onbankbaren te bankieren, de kosten van overmakingen te verlagen en naadlozere grensoverschrijdende handel te ontsluiten.

Stablecoins worden een wettelijk gedefinieerde en geaccepteerde vorm van digitaal geld in bijna elke grote jurisdictie ter wereld. Tegen het einde van 2025 zullen stablecoins bijna overal “legaal elektronisch geld” zijn, wat hen in staat stelt een steeds groter deel van de $100 biljoen+ markt voor elektronisch geld te worden.

De infrastructuur om blockchain-apps te bouwen, te implementeren en te opereren is enorm vooruitgegaan, met producten en diensten van ondernemingskwaliteit om deze netwerken te gebruiken, met bewaarinfrastructuur die opschaalt voor eindgebruikers gecontroleerde zelfbewaring tot infrastructuur waar de grootste banken en vermogensbeheerders ter wereld op kunnen vertrouwen.

Ontwikkelaarstools, SDK's en kennis verspreiden zich in een versneld tempo. Steeds meer mensen worden "blockchain-vaardig".

Grote consumentenschalige bedrijven brengen online apps die verbinding maken met openbare ketens en digitale tokens gebruiken voor een breed scala aan toepassingen.

Nationale overheden investeren in blockchaininfrastructuur, ecosysteemontwikkeling en het aannemen van wetten om prikkels te bieden aan bedrijven om in hun regio's te bouwen.

We zien elke week meer en meer opwindende toepassingen van de technologie die tractie krijgen, van betalingen tot sociaal, van gaming tot ticketing tot enterprise use-cases.

Jeremy Allaire kan maar doorgaan, maar de schaal van dit alles is nu echt verbazingwekkend vergeleken met waar we tien jaar geleden waren. Net als eerdere golven van open internetinfrastructuur groeit deze golf en komt deze elke dag en elke week sterker op.

En zoals Jeremy Allaire eerder zei, we zijn nog steeds in eeen zeer vroeg stadia van de adoptie van crypto. Dat is ontzettend positief volgens hem.

Hoe ziet het eruit als digitale tokens een algemeen begrepen en wettelijk gebruikte vorm van prikkels, governance en registratie over de hele wereld zijn?

Hoe ziet het eruit als een steeds groter deel van de financiële en handelsconstructies wordt uitgevoerd en bemiddeld door slimme contracten op openbare keteninfrastructuur?

Hoe ziet het eruit als vierde generatie blockchainnetwerken miljarden gebruikers en miljoenen toepassingen ondersteunen?

Hoe ziet het eruit als on-chain organisaties wettelijk worden gedefinieerd en exploderen en concurreren om arbeid en kapitaal te organiseren en consequent beter presteren dan traditionele multinationale ondernemingen?

Hoe ziet het eruit als politieke lichamen – steden, staten, naties en nieuwe netwerkstaten – on-chain governance aannemen en verbeteren hoe democratische waarden worden uitgedrukt in het tijdperk van het internet?

Hoe ziet het eruit als 10% van het wereldwijde economische geld stablecoins is, en wanneer kredietbemiddeling verschuift van fractioneel reserve-leningen naar on-chain kredietmarkten die vanaf de basis zijn opgebouwd op veiligere, digitale contante instrumenten (bijv. stablecoins), en krediet en schulden opent voor de lange staart van vraag en aanbod op dezelfde manier als Amazon deed voor handel en AdWords voor reclame?

Al dit is haalbaar in de komende 10+ jaar. De tijd gaat snel, maar als je uitzoomt en kijkt naar wat er is bereikt en hoe dat ons voorbereidt op de toekomst, is het moeilijk om niet ontzettend optimistisch te zijn op dit moment.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.