Navigation

Herhaling: Crypto: De uitdagingen en toekomst - waarom de meeste gaan falen

Herhaling: Crypto: De uitdagingen en toekomst - waarom de meeste gaan falen
pro

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

In de wereld van cryptocurrencies, waar hoop en hebzucht de markt domineren, is er een belangrijke waarheid die vaak over het hoofd wordt gezien: veel van deze digitale valuta's zullen uiteindelijk falen.

De overgebleven protocollen zullen juist een belangrijke rol vervullen binnen de economie, maar het is nog niet duidelijk welke dat zijn. Laten we dieper ingaan op de redenen waarom de meeste crypto’s zullen falen.

Oververzadiging van de markt

De crypto-markt is verzadigd en overvol, met duizenden valuta's die strijden om aandacht. Dit is vergelijkbaar met een markt waar iedereen denkt de beste appels te verkopen, terwijl de meeste gewoon appels zijn. Zonder een uniek voordeel of een sterke community verdwijnen de meeste van deze valuta's in de vergetelheid, omdat de markt simpelweg niet in staat is om alle projecten te ondersteunen. Er is een gebrek aan differentiatie en waardepropositie, wat leidt tot een overvloed aan projecten zonder duidelijke bestaansreden.

Gebrek aan fundamentele waarde

Veel cryptocurrencies missen fundamentele waarde. Ze beloven toekomstige toepassingen, maar zonder een werkend product of een duidelijk businessmodel blijven ze niets meer dan speculatieve bubbels. De hoop dat de waarde zal stijgen is vaak ongegrond, en wanneer de speculatieve luchtbel barst, blijft er niets over, wat leidt tot een massale waardevermindering van de betrokken valuta's.

Het wilde westen van crypto

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.