Navigation

Crypto: Gensler genoemd als MinFin onder Harris - wat zijn de gevolgen - visie

Crypto: Gensler genoemd als MinFin onder Harris - wat zijn de gevolgen - visie

Geruchten suggereren dat Kamala Harris bij verkiezing tot president mogelijk SEC-voorzitter Gary Gensler als minister van Financiën zal benoemen, wat onterechte bezorgdheid veroorzaakt in de cryptogemeenschap.

Hoewel sommigen vrezen dat dit innovatie in de cryptomarkt zou belemmeren, kan strengere regelgeving ook leiden tot een stabielere en betrouwbaardere sector.

De balans tussen regulering en innovatie is essentieel, waarbij wij twijfels hebben buiten crypto om of Gensler de juiste persoon is voor deze rol, omdat hij mogelijk te academisch is voor de functie. We gaan in dit artikel verder in op het bericht.

Impact op de cryptomarkt

Als minister van Financiën zou Gensler een nog grotere invloed kunnen uitoefenen op het Amerikaanse financiële beleid. Zijn huidige rol bij de SEC heeft al geleid tot strenge maatregelen tegen verschillende cryptoprojecten, en velen vrezen dat zijn aanstelling als minister van Financiën zou kunnen leiden tot nog strengere regelgeving in de sector.

Dit zou volgens sommigen (niet volgens ons) een rem kunnen zetten op de groei en innovatie binnen de cryptomarkt.

Gensler zou waarschijnlijk aandringen op nieuwe wetgeving die de cryptomarkt verder reguleert, wat zou kunnen leiden tot verhoogde nalevingskosten voor cryptobedrijven. Dit zou ook investeerders kunnen afschrikken, wat het vertrouwen in de markt zou ondermijnen en mogelijk zou resulteren in een daling van cryptoprijzen, aldus bepaalde crypto-mensen.

Maar daar willen we ook de vraag toevoegen hoe groot nu het vertrouwen in de cryptomarkt is, die nog steeds wordt getroffen door malafide actoren.

Innovatie niet onder druk

De cryptomarkt zou bekend moeten staan om haar innovatieve karakter en de vrijheid om nieuwe technologieën te verkennen en te implementeren. Een strikter regelgevend kader, zoals Gensler dat waarschijnlijk zou voorstaan, zou volgens critici deze innovatie kunnen belemmeren. Bedrijven zouden terughoudender kunnen worden in het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, uit angst voor mogelijke juridische complicaties.

Echter, het enige dat in de afgelopen tijd is ontwikkeld zijn duizend nietszeggende spelletjes, memecoins en nog meer van dit soort onzin waar mensen alleen maar geld aan hebben verloren.

Dus dat 'hele gedoe' dat de vele zogenaamd crypto insiders (niet allemaal) als gevaar zien is een broodje aap. Ze zijn gewoon bang dat ze hun malafide praktijken moeten stoppen.

Een andere kijk op regels en regulering

Aan de andere kant wordt door sommigen (ook door ons) aangevoerd dat strengere regelgeving noodzakelijk is om de sector op lange termijn te stabiliseren. De afgelopen vijf tot tien jaar hebben laten zien dat onduidelijke regels hebben geleid tot vele scams en onbetrouwbare projecten.

Als er een strenge regeling komt, blijven alleen de meest solide en waardevolle cryptoprojecten over. Dat zou toch fantastisch zijn: in plaats van tienduizenden protocollen zonder waarde, slechts enkele honderden met waarde waar dan geld naartoe stroomt.

Het argument hier is dat regulering, mits zorgvuldig uitgevoerd, uiteindelijk kan leiden tot een gezondere en duurzamere cryptomarkt. Dat zou dus juist bullish voor de lange termijn.

Conclusie

Hoewel de geruchten over Genslers mogelijke benoeming als minister van Financiën door Kamala Harris zorgen baren bij "foute" spelers in de cryptomarkt, moet men erkennen dat regulering meer voordelen dan nadelen kan hebben.

Het blijft echter cruciaal om een evenwicht te vinden tussen regulering en innovatie, zodat de cryptomarkt eindelijk echt kan groeien en bloeien, zonder dat consumenten en investeerders onnodig risico lopen.

Of Gensler de juiste persoon is voor de functie, blijft een kwestie van discussie, en wij denken van niet. Hij is te academisch om deze rol op zich te nemen. Zodoende buiten crypto om zouden we het een slechte keuze vinden (terwijl de auteur van dit artikel zelf les van hem heeft gehad in blockchain op het MIT, wat hij uitstekend deed.)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.