Navigation

Binance: kans op crash - altcoins - visie al langer negatief

Binance: kans op crash - altcoins - visie al langer negatief

Binance en haar BNB-token zitten steeds verder in het nauw. CZ, de oprichter van Binance, heeft bevestigd dat ze bezig zijn geweest met het verkopen van hun activa om te voorkomen dat de BNB-token onder de grens van $212 daalt.

We blijven bij onze eerdere mening dat het een kwestie van tijd is voordat de BNB-token verder zal imploderen en de crypto-markt meesleurt naar beneden.

Een FTX situatie kan gaan plaatsvinden

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat het $212 niveau onhoudbaar wordt. Dit zou kunnen leiden tot een vergelijkbare situatie als bij FTX en hun $FTT-token. Met andere woorden, het lijkt erop dat het moment nabij is waarop ook Binance zover in de problemen komt dat het bedrijf kan omvallen [gecorreleerd aan de BNB token] en de token naar een vrijwel waardeloze waarde gaat. Iets waar we al langer rekening mee houden.

Al geruime tijd hebben we onze bedenkingen bij Binance. We geloven zelfs dat de waarde van de BNB-token kan dalen naar $40 of zelfs lager.

Domino-effect op de markt voor altcoins: Ethereum - Bitcoin

Dit kan een domino-effect hebben op de markt voor altcoins. Deze draaien voor een groot gedeelte op Binance en de meesten zijn sowieso al nul waard. Alle onzin game-crypto, de zogenaamde gezondheids-apps en bijvoorbeeld de NFT crypto's in de jpg-handel aangeduid als kunst.

Zelfs Ethereum kan aanzienlijk in waarde dalen omdat het indirect afhankelijk is van veel onzinmunten (altcoins). Als deze voor een groot gedeelte verdwijnen blijft er momenteel weinig over op Ethereum. Dit geldt ook voor de Layer-2 protocollen die gebruik maken van Ethereum

Wat Bitcoin gaat doen is moeilijker in te schatten, omdat dit een buitencategorie is, maar het wordt ook gebruikt als onderpand. Hierdoor zou Bitcoin ook negatief kunnen reageren door liquidaties.

Markt heeft al voldoende signalen gehad dat het mis kan gaan

Momenteel zijn er juridische complicaties bij Binance en niet alleen in de VS, maar ook andere landen. Ze stoppen met hun activiteiten in veel landen omdat ze niet voldoen aan de regelgeving. Het feit dat ze zelfs geen officieel hoofdkantoor hebben roept behoorlijk wat twijfels op. CZ wordt zelf waarschijnlijk vervolgd. En ga maar door.

Het 1 miljard Industry Recovery Initiative: goed voor $86,29

Terwijl CZ alles afdoet met fud, zijn groupies hem slaafs volgen en de lijnentrekkers met een glazen bol weer de hemel voorpellen, zijn er voldoende aanwijzingen dat de zaken totaal niet kloppen.

Nog een voorbeeld. Wie herinnert zich nog toen Binance bekendmaakte dat ze een $1 miljard Industry Recovery Initiative lanceerde in november vorig jaar om te helpen bij crypto-projecten die te maken hadden met een liquiditeitscrisis na de ineenstorting van FTX. In maart van dit jaar werden inderdaad fondsen omgezet naar BTC, ETH en BNB. Maar de huidige status van deze wallet is niet $1 miljard, maar slechts $86,29.

Conclusie: kans op crash altcoins kan gaan plaatsvinden

Zoals eerder vermeld vertoont Binance veel overeenkomsten met FTX, maar dan op een veel grotere schaal. Al met al blijven we bij onze visie dat de BNB-token misschien wel niks waard is en dat er misschien wel op een dag een nieuwe grote crash komt door Binance van de altcoins.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.