Navigation

SEC: XRP geen effect: juridische strijd duurt voort - visie op XRP-token

De SEC heeft erkend dat de activa die centraal staan in haar zaak tegen Ripple en Terraform Labs niet per se onder de categorie effecten vallen. Desondanks is de SEC van plan om de beslissing van de rechter in haar zaak tegen Ripple (de uitgever van de XRP-token) aan te vechten, omdat deze uitspraak invloed kan hebben op ook andere lopende juridische geschillen.

Om maar met de deur in huis te vallen: de XRP-token is waarschijnlijk bijna niks waard en elke rally leidt alleen maar tot een nog lagere koers daarna.

Interlocutoir beroep

In een verzoek om een interlocutoir beroep benadrukt de SEC dat haar zorgen niet draaien om de vraag of de XRP-token zelf als effect wordt beschouwd. Hoewel de SEC de status van cryptocurrencies niet ter discussie stelt vanuit haar standpunt, streeft de SEC er dus wel naar om een bevel te verkrijgen voor een interlocutoir beroep van de rechtbank. Er zou aan alle eisen voor zo'n beroep zijn voldaan volgens de SEC.

De SEC vraagt ook geen beoordeling in beroep van enige uitspraak met betrekking tot het feit dat de onderliggende activa hier niets anders zijn dan computercode zonder intrinsieke waarde.

[Een interlocutoir beroep verwijst naar een rechtszaak waarbij een partij in hoger beroep gaat tegen een specifieke beslissing of bevel van een rechter tijdens het lopende gerechtelijke proces, voordat de zaak volledig is afgerond. In dit soort beroepen wordt meestal een hogere rechtbank gevraagd om de genomen beslissing te herzien en te beoordelen of deze juist was, voordat de zaak verder gaat in de oorspronkelijke rechtbank. Het doel van een interlocutoir beroep is om bepaalde kwesties te verduidelijken of aan te vechten voordat er definitieve uitspraken worden gedaan in een zaak.]

SEC betoogt:  cruciale rechtsvragen - Programmatic Sales

De SEC betoogt dat de beslissing van de rechtbank in de Ripple-zaak betrekking hebben op cruciale rechtsvragen. Zij benadrukt dat deze uitspraak gevolgen zou kunnen hebben voor tal van andere lopende SEC-rechtszaken, waaronder die tegen Coinbase en Binance.

De US Securities and Exchange Commission (SEC) voerde verder aan dat er aanzienlijke grond is voor verschillende meningen, met verwijzing naar de beslissing in de Terraform Labs-zaak. Hierdoor is de SEC van mening dat andere onpartijdige rechtbanken tot andere conclusies zouden kunnen komen over Programmatic Sales en andere verdelingen.

[Programmatic Sales verwijzen naar het proces van geautomatiseerde verkoop van cryptocurrencies of digitale activa via vooraf bepaalde algoritmen en regels. Deze verkoopmechanismen kunnen worden gebruikt om digitale activa geleidelijk vrij te geven in de markt volgens een vastgesteld schema of om aanbiedingen te doen aan specifieke doelgroepen van investeerders.]

In haar laatste argument voor het verlenen van een bevel tot interlocutoir beroep benadrukt de SEC dat deze stap de oplossing van de zaak zou bevorderen. Het niet in beroep gaan op dit moment zou alleen maar uitstel betekenen van een mogelijk beroep tot na het definitieve vonnis.

Tegelijkertijd heeft de SEC ook gevraagd om een opschorting van remedies en voorbereidende procedures in afwachting van de beslissing over het beroep. Ripple heeft tot 1 september de tijd om te reageren op dit verzoek.

De XRP-token: dalende trend op weg naar veel lagere niveaus

Alle winsten die na de overwinning van de SEC werden behaald door de XRP-token zijn alweer verdwenen. Ripple kan los worden gezien van de XRP-token.

Zelfs zonder de token die vervangbaar is voor iets anders blijft het Ripple-systeem operationeel. De XRP-token heeft in feite weinig waarde. Daarom kan de token na elke opleving dalen en mogelijk zelfs naar een lagere waarde dan nu.

Misleidende tweets: Ripple treft geen blaam

Op Twitter verschijnen veel misleidende tweets met onjuiste informatie. Iets dat Ripple zelf ook blijkt te ergeren. Zij kunnen hier dus niks aan doen en Ripple treft hier geen enkele blaam.

Interessant is dat deze foute tweets van deze twitter handles, die we misschien wel als charlatans mogen aanmerken, proberen de koers te beïnvloeden met verouderde en onjuiste informatie.

Fascinerend is dat toen deze informatie (persberichten) in het verleden uitkwamen de koers van de XRP-token ook in een dalende trend bleef zitten. Dus ook nu geldt dat het presenteren van een oud persbericht als iets nieuws geen merkbaar positief effect zal hebben op de token.

Conclusie: trend blijft in een dalend pad

Al met al kan er af en toe een opleving zijn, maar de algemene trend is neerwaarts. De token heeft geen intrinsieke waarde, is vervangbaar, en het is duidelijk dat de groei van Ripple als bedrijf geen noemenswaardige positieve invloed heeft gehad op de XRP-token. We blijven dan ook net zo bearish als voorheen en sluiten het niet uit dat de koers van XRP met een tussenstop rond de $0,17 daalt tot een dubbeltje.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.