Navigation

Tweet van John Paul Koning: weinig Europeanen betalen met crypto - ECB rapport

John Paul Koning staat bekend als een vooraanstaande onderzoeker en schrijver die zich verdiept in diverse vakgebieden, waaronder monetaire economie, de geschiedenis van geld en de rol van centrale banken.

Onlangs heeft hij zijn aandacht gericht op een actueel rapport van de Europese Centrale Bank (ECB) dat betrekking heeft op het jaar 2022. In één van zijn tweets refereert hij aan dit rapport en legt hij de nadruk op het feit dat cryptovaluta oorspronkelijk werden gepresenteerd als een middel voor betalingen, waarbij het "coin" aspect van Bitcoin een treffend voorbeeld is.

Niettemin toont het recente onderzoek van de ECB naar betalingsgewoonten aan dat slechts weinig Europeanen daadwerkelijk cryptovaluta gebruiken voor transacties; velen houden deze digitale activa vooral vast in de verwachting van waardestijgingen.

https://www.ecb.europa.eu/stats/ecb_surveys/space/shared/pdf/ecb.spacereport202212~783ffdf46e.en.pdf

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.