Navigation

Yuga Labs & Sotheby's: investeerders starten rechtszaak - misleiding

Een groep investeerders onderneemt juridische stappen tegen Sotheby's en Yuga Labs vanwege de aanzienlijke daling in de prijzen van Bored Ape NFT's. De zaak omvat ook merken zoals ook Adidas en MoonPay.

De investeerders beweren dat zowel Sotheby's als Yuga Labs de prijzen kunstmatig hebben verhoogd door misleidende promotie. Beroemdheden zoals Justin Bieber en Paris Hilton worden hier ook aan gekoppeld.

De rechtszaak gaat over bedrog en streeft naar schadevergoeding van meer dan $5 miljoen. De waarden van de NFT's zijn gedaald van meer dan $400.000 naar ongeveer $53.00. Sotheby's weerlegt de beschuldigingen.

Visie: als verwacht - foute crypto's

Met de neergang in de crypto-markt neemt het aantal rechtszaken gestaag toe. We hebben eerder al gewezen op manipulatie en bedrog binnen de sector met betrekking tot bijvoorbeeld Apecoin ($APE). Deze ontwikkeling dreigt de NFT-kunst verder te marginaliseren.

Het oorspronkelijke doel van NFT's lijkt steeds moeilijker serieus genomen te worden. De cryptocurrencies in deze sector volgen momenteel een neerwaartse trend en gaan waarschijnlijk naar nul net zoals vrijwel elke altcoin.

‘Bored Apes’ investors sue Sotheby’s, Paris Hilton and others as NFT prices collapse | CNN
A group of investors is suing Sotheby’s auction house and others over the promotion of Bored Ape Yacht Club NFTs following a collapse in prices for the celebrity-endorsed collectibles.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.