Navigation

Crypto: visie op Near - mogelijke kanshebber om te stijgen

We stappen op de rijdende trein van Near $NEAR. Near is een oneindig schaalbare Proof-of-Stake (PoS) blockchain die koolstofneutraal is. We hebben geen idee of deze crypto daadwerkelijk verder zal stijgen, maar sluiten dat zeker niet uit. Dit is dus een trade met een zeer hoog risico.

NEAR is een (gecombineerde) Layer-1 en wordt beschouwd als een beter platform dan de meeste gehypte protocollen in deze sector. In vorige opwaartse cycli in crypto ging uiteindelijk ook de koers van NEAR het patroon volgen van andere Layer-1 protocollen. Als dat nu weer het geval is, zou de koers dus aanzienlijk kunnen stijgen.

Ook zijn de tokenomics aantrekkelijk. Door het burning-systeem kan het netwerk bij een hoog transactievolume zelfs deflatoir worden. De huidige marketcap van NEAR bedraagt 2,9 miljard dollar.

Wat is Near

NEAR is een gedecentraliseerd applicatieplatform dat is ontworpen om waardevolle activa zoals geld en identiteit te beveiligen. Het is gebouwd op een nieuw openbaar Proof-of-Stake blockchain.

Het blockchain-netwerk maakt gebruik van een eigen ontworpen consensusmechanisme genaamd Doomslug en een sharding-benadering genaamd Nightshade, waardoor het netwerk wordt opgesplitst in meerdere secties voor parallelle berekening, zonder theoretische capaciteitslimieten.

Het op contracten gebaseerde accountmodel van NEAR biedt flexibiliteit, wat normaal gesproken wordt bereikt door componenten van de tweede laag op andere blockchains. Deze benadering biedt consequent superieure bruikbaarheid voor ontwikkelaars, validators en eindgebruikers.

In andere bewoordingen: NEAR werkt op een unieke sharded blockchain genaamd Nightshade en zodoende heeft het onbeperkte schaalbaarheid waardoor transactie-intensieve gedecentraliseerde applicaties moeiteloos kunnen functioneren met lage kosten.

Marieke Flament

Na de komst van Marieke Flament, voormalig chief executive van NatWest’s digitale bank voor bedrijven, hadden we veel meer verwacht van NEAR. Flament heeft ervaring in de financiële sector, maar tot nu toe is het haar niet gelukt om haar zakelijk netwerk voldoende enthousiast te maken voor NEAR. Dat krijgt nu een nieuwe kans met de Europese MiCA-wet die in de loop van 2024 in Europa in werking treedt. Deze wet is in het voordeel van Near.

Om succes te boeken moet Near aansluiting vinden bij de traditionele financiële wereld en met de leerschool van 2022 en 2023 sluiten we het niet uit dat dit zal gebeuren.

Resumerend

Al met al is Near een munt die mogelijk aanzienlijk opwaarts potentieel heeft. De eventuele winst hoeft niet vastgehouden te worden omdat ook deze munt geen intrinsieke waarde heeft.

Echter, als deelnemers zien dat Near daadwerkelijk iets te bieden heeft is het aannemelijk dat niet alleen de koers sterk kan stijgen, maar mogelijk ook een hoger platform vasthoudt ten opzichte van de laagste niveaus van dit jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.