Navigation

Crypto: recap van TreeCap - portfolio manager Kriek - “Another week in the office”

Crypto: recap van TreeCap - portfolio manager Kriek - “Another week in the office”

Van een mislukte aanslag op Trump tot aan wereldwijde computer storingen met in de tussentijd crypto die een stijging liet zien en aandelen een tik kregen.

“Another week in the office” roepen we wel eens bij TreeCap met zoveel gebeurtenissen zo begint Kriek.

Crypto had de wind mee met netto instroom in ETFs, geen verkoopdruk meer van de Duitse overheid en de verhoogde kans dat Trump (die zich ineens profileert als pro crypto) wordt gekozen als de volgende president van de Verenigde Staten. Een hoop verkiezingsretoriek want Trump was een aantal jaar geleden nog fel tegen crypto dus eerst zien dan geloven:

https://decrypt.co/240479/trump-almost-banned-bitcoin-in-2020-until-steve-mnuchin-stopped-him-says-block-exec

Daarnaast een vaag gerucht zoals ook eerder gemeld op scetrader.nl dat Trump Bitcoin gaat aankondigen op de Bitcoin conferentie volgende week in Nashville als strategische reserve. Los van de vage bronnen is dit niet zomaar te realiseren:

https://cryptoslate.com/bitcoin-as-us-reserve-asset-can-trump-do-it-and-what-would-it-mean/

Larry Fink van BlackRock benadrukte opnieuw dat Bitcoin kan worden aangemerkt als digitaal goud. Kriek is het hier niet mee eens en de argumenten daarvoor zijn te lezen in zijn nieuwsbrief.

Daarnaast kwam de CBOE vrijdagavond met de mededeling dat de US spot Ethereum handel per 23 juli kan gaan beginnen.

Op zondagavond rond 20.00 kwam het bericht dat Joe Biden zich niet verkiesbaar stelt wat in eerste instantie resulteerde in downticks in crypto met daarna weer herstel. Wordt vervolgd.

Meer informatie is te vinden in zijn nieuwsbrief op substack of via LinkedIn.

Bio van Mathijs

Al meer dan 25 jaar actief op de financiële markten bij onder meer Fortis Bank en IMC als proprietary  trader in diverse long-short en arbitrage strategieën. Sinds 2017 bezig met fundamentele analyses en investeringen in crypto en blockchain wat heeft geresulteerd tot een Blockchain Strategie binnen het TreeCap beleggingsfonds

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.