Navigation

Crypto: Ethereum - Trenner van Fox maak opsomming visies voor spot ETH ETF

De berichtgeving over het tijdschema voor mogelijke goedkeuring van een ETH ETF heeft diverse standpunten opgeleverd van ETF-uitgevers, beleggingsmaatschappijen en bronnen dichtbij de SEC. Eleanor Terret van FOX heeft hier een samenvatting van gemaakt.

De conclusie is dat opnieuw de bal vooral bij de SEC ligt. De komende maanden zullen enkele aanwijzingen geven of het SEC-personeel diepgaand ingaat op de S-1-indieningen, zoals ze deden met de BTC-spots.

  • Een uitgever van een BTC Spot ETF met een aanvraag voor een ETH Spot ETF is ervan overtuigd dat de goedkeuring en vlotte lancering van de Bitcoin-spots de SEC zal overtuigen om ETH-spot ETF's goed te keuren.
  • Een andere bron geeft aan dat de lijn bij de SEC momenteel een "harde nee" is en dat er "enige interne weerstand" is tegen het idee.
  • Weer een ander gelooft dat de notering van ETH-futures ETF's en het trackrecord van BlackRock in het goedkeuren van ETF's hen doet denken dat de ETH-spot ETF's tegen het einde van de zomer gelanceerd zouden kunnen worden.
  • Op de vraag of Gensler's onduidelijke positie over de status van Ethereum als mogelijk effect een rol zal spelen, wordt gezegd dat het feit dat de CFTC gelooft dat ETH een grondstof is, samen met de gedeeltelijke rechtbankoverwinning van Ripple met XRP dat geen effect is tijdens secundaire markttransacties, het "een lastige strijd voor Gensler zal maken om de positie in te nemen dat de meeste digitale activa in de toekomst effecten zijn".
  • SEC-commissaris Hester Peirce vertelde Coinage dat de toezichthouder niet dezelfde fout wil maken van vertragingen met ETH ETF's. "We moeten 'reguliere' overweging toepassen op deze producten, dezelfde soort overweging die we toepassen op vergelijkbare producten."

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.