Navigation

Crypto: Greekslive sluit neerwaartse schok crypto niet uit - optiemarkt

Het sentiment op de markt is afgezwakt, waarbij alle belangrijke impliciete volatiliteiten zijn teruggelopen. Dit schrijft optie-platform Greekslive. Korte-termijn impliciete volatiliteiten zijn nu geclusterd rond 47%, maar de Volatility Risk Premium (VRP) en Skew handhaven de gemiddelde niveaus van gisteren.

Op dit moment blijft het marktsentiment kwetsbaar, met een sterke afwachtende houding en minder hotspots voor een sterk winsteffect. De grootste blocktrade van de dag (gisteren) was een proportionele spread van $40 miljoen, het verkopen van ATM-calls voor februari en het kopen van OTM-calls voor maart ter bescherming.

Uit de blocktrade blijkt dat instellingen en grote investeerders over het algemeen niet optimistisch zijn over een aanstaande stijging, maar er is nog geen grote shortpositie ingenomen. Een aanzienlijke neerwaartse schok zou wel eens de volgende belangrijke ontwikkeling op de markt kunnen zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.