Navigation

Crypto: recap van TreeCap - visie portfolio manager Mathijs Kriek - 6 redenen tik altcoins

Crypto: recap van TreeCap - visie portfolio manager Mathijs Kriek - 6 redenen tik altcoins

Een week waarin de “altcoins” een flinke tik te verduren kregen. Een derde van de top 100 coins/tokens ging met 20% in de achteruit. Kriek kwam met zes redenen waarom dit kon gebeuren:

  1. Het begint altijd met Bitcoin. Die handelt op het laagste punt in een maand en we zijn nog steeds te afhankelijk van Bitcoin en in mindere mate Ethereum. Voor deze twee geldt dat koersdalingen makkelijker zijn op te vangen door liquiditeit, veel verhandelbare instrumenten, makkelijke toegang en mandaten.
  2. De token-unlocks in juni. Verkoopdruk. Alhoewel deze informatie beschikbaar is en beperkt tot een aantal munten, ontstaat er toch een domino-effect.
  3. Het gevaar en risico van de hefboomwerking zorgt voor liquidaties. Memecoins, die met name in handen zijn van retailbeleggers, gingen door het putje.
  4. Er verscheen een rapport waarin stond dat exchanges in Korea 600 munten gaan onderzoeken in het kader van de invoering van een nieuwe wet. Koreanen staan erom bekend om hevig te speculeren in Altcoins. Dit zorgde voor paniek.
  5. Volgens enkele berekeningen zijn er op dit moment 5.7x meer (nutteloze) munten te verhandelen dan tijdens de piek in 2021. Dit zorgt voor verwatering en te veel spreiding met nauwelijks liquiditeit.
  6. De klassieke US Dollar die sterker werd.

Als je dit alles bij elkaar optelt, dan zijn dit de perfecte ingrediënten voor een forse correctie. De portfolio manager pleit ook voor meer samenwerking tussen protocollen/projecten en uiteindelijk consolidatie, aangezien 95% van alle initiatieven het niet zal overleven op een standalone basis.

Kriek was al enige weken voorzichtig en legt in zijn nieuwsbrief ook uit waarom. Positief nieuws was dat de SEC haar onderzoek staakt tegen Ethereum, alhoewel er nog enkele vragen onbeantwoord blijven. Daarnaast waren er updates inzake de spot Ethereum ETF.


Meer informatie is te vinden in zijn nieuwsbrief op substack of via LinkedIn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.