Navigation

Crypto: Kusama & Polkadot: brug Ethereum - versie 2.0 en verandering parachains - visie en actie

In januari zetten Kusama en Ethereum een stap voorwaarts door zich te verbinden, waarmee de ontwikkeling van de Polkadot-Ethereum-brug wordt versterkt. Deze aankondiging is reden om te speculeren in Kusama $KSM en in Polkadot $DOT waarbij de koersen overigens als aanzienlijk zijn opgelopen de laatste paar dagen.

Aangezien Kusama een relatie heeft met Polkadot, gaan we in beiden een (zeer speculatieve) positie innemen. We willen sterk benadrukken dat ook deze posities in crypto als "casino werk" kunnen worden omschreven en dat ook deze munten na mogelijk een rally weer kunnen dalen.

Maar nu zit het tij mee en lijkt de markt zich te gaan verbreden naar vooral meer projecten die de backbone vormen en die gerelateerd zijn aan Layer-1 projecten. Waarschijnlijk zal dit dan uitwaaieren over meerdere altcoins.

Kusama & Polkadot: enige achtergrond

Als een project dat voortkomt uit Polkadot, heeft Kusama zich bewezen als een krachtig zelfstandig platform met diverse toepassingen. Oorspronkelijk bekend als het 'canary-network' van Polkadot, heeft Kusama zich geëvolueerd tot een zelfstandig en volwaardig netwerk.

Het deelt (in de basis) dezelfde code en ontwerpprincipes als Polkadot, maar fungeert als een levendige proeftuin voor innovatie en experimenten. Kusama is uitgegroeid tot een hoofdnetwerk waar nieuwe ideeën gedijen en worden aangemoedigd.

Dit in vergelijking met Polkadot, het VIP-netwerk, gericht op stabiliteit en beveiliging. Kusama kan echter langzamerhand hetzelfde over worden gezegd. Het fungeert als een robuust platform dat prioriteit geeft aan zakelijke behoeften en een solide basis biedt voor blockchain-toepassingen.

Polkadot is een protocol gericht op het verbinden van verschillende blockchains, waardoor incompatibele blockchainnetwerken (parallelle ketens) aan elkaar kunnen worden gekoppeld en waarde en gegevens naar elkaar kunnen sturen via een keten die de relaisketen wordt genoemd. Zowel de koers van DOT als van KSM stijgen nu na eerder door het putje te zijn gegaan. Het blijven echter sterke projecten met een unieke benadering van de blockchaintechnologie.

Verbindingen openen nieuwe deuren: Altair - Snowbridge

De aangekondigde verbinding opent de deur naar nieuwe mogelijkheden voor communicatie en samenwerking tussen verschillende blockchains. De verbinding tussen Kusama en Ethereum is cruciaal, vooral omdat Kusama, het zogenaamde 'canary-netwerk' van Polkadot, officieel wordt verbonden met Ethereum.

Dit maakt deel uit van het Altair-project, dat als doel heeft een brug te slaan tussen de Kusama-, Polkadot- en Ethereum-ecosystemen. Altair schetst de volgende stappen voor de Polkadot-Ethereum-brug, waardoor naadloze communicatie en financiering van activa mogelijk worden.

Polkadot en Kusama zijn druk bezig met verschillende bruggen om te verbinden met andere blockchains, waaronder de Interlay- en Parity-bruggen. Deze bruggen creëren een soepele wisselwerking en tweerichtingscommunicatie, waardoor activa en gegevens vrijelijk kunnen bewegen tussen verschillende blockchain-netwerken.

Een ander voorbeeld van zo'n brug is Snowbridge, dat de focus legt op het ondersteunen van ERC20-tokenoverdrachten en XCM::Transact voor activatransfers tussen Polkadot en Ethereum.

Kortom, de verbinding tussen Kusama en Ethereum markeert een belangrijke ontwikkeling in de wereld van blockchain. Met de Polkadot-Ethereum-brug en de innovatieve projecten zoals Altair, Interlay, Parity, en Snowbridge, worden nieuwe wegen geopend voor interoperabiliteit en samenwerking tussen verschillende blockchain-ecosystemen.

Polkadot 2.0: nieuw model - afstappen parachains

In juni van dit jaar kondigde Polkadot-oprichter Gavin Wood Polkadot 2.0 aan. Het veelbelovende project, met een betrouwbare status en een unieke benadering van blockchain, zal naar verwachting hierdoor investeerders kunnen aantrekken.

Toentertijd schreven we dat de koers van de DOT-token een dramatisch patroon had laten zien. Door Polkadot 2.0, afhankelijk van het algehele sentiment in crypto, zou misschien in ieder geval een tijdelijke rally ergens de komende maanden kunnen plaatsvinden. Die rally is mogelijk gestart in zowel de DOT-token als de KSM-token.

De introductie van dit nieuwe model, Polkadot 2.0, markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van Polkadot, waarbij wordt afgestapt van het huidige parachain-model. Hierbij wordt blockspace voornamelijk toegewezen via een veilingproces en een vaste leaseperiode.

Door het huidige systeem te vervangen door een flexibeler model wordt verwacht dat het gebruik van het netwerk eenvoudiger wordt voor ontwikkelaars, vooral voor degenen die de overstap maken van Web-2.0 naar Web-3.0. De kans is groot dat meer projecten naar het Polkadot-ecosysteem migreren.

Deze upgrade betekent een fundamentele verandering in de toewijzing van netwerkresources. Het huidige leasemodel voor blockspace-toewijzing, bekend als parachains, wordt vervangen door een flexibeler systeem waarmee ontwikkelaars blockspace naar wens kunnen kopen, zowel in bulk als on demand.

Dit nieuwe systeem staat bekend als coretime allocation en kan worden gekocht als block time via een veiling en een pay-as-you-go-model met een vaste prijs.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.