Navigation

Crypto- Avalanche: meme-coin fonds - slecht signaal - geen serieuze toepassing

Avalanche $AVAX heeft criteria bekendgemaakt voor zijn fonds van $100 miljoen voor meme-coins. Meme-coins die gebaseerd zijn op Avalanche en een deel willen krijgen van het fonds, moeten minstens een maand oud zijn, naast andere zojuist genoemde criteria. Dit fons was eerder bedoel or NFT's.

Slechte ontwikkeling

Deze ontwikkeling vinden wij ronduit zorgelijk. Avalanche verlaat hiermee steeds meer het pad van een serieuze blockchain. We hebben al langer twijfels over de integriteit van dit protocol.

Juist door weer over te helen naar meme-coins krijgen we het idee dat het protocol alleen maar is ingericht voor verrijking van de insiders. Ook krijgen we steeds meer twijfels over de kwaliteit en de bewering dat het heel snel is. Dat kan wel eens tegenvallen bij hoog gebruik.

In een blogpost van 23 januari heeft de Avalanche Foundation flexibele criteria bekendgemaakt voor de selectie van meme-coins voor zijn $100 miljoen Culture Catalyst fonds, dat oorspronkelijk was gelanceerd om te investeren in non-fungible token-kunstenaars.


Het stelde dat alle in aanmerking komende meme-tokens hun contracten moeten hebben opgegeven, een lage concentratie van eigendom onder grote investeerders moeten hebben en hoge liquiditeitsniveaus, naast andere vereisten.

Het fonds merkte op dat veel van zijn criteria flexibel waren, maar het heft strikte minimumvereisten, waaronder minimaal 2.000 unieke houders, minstens $200.000 aan liquiditeit van 50 verschillende aanbieders, en het project moet minstens een maand bestaan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.