Navigation

Crypto: Hoofd Digitale Activa BlackRock: Bitcoin en Ethereum - geen interesse anderen

Robert Mitchnick, het Hoofd Digitale Activa bij BlackRock, heeft onlangs inzichten gedeeld over de prioriteit van het bedrijf met betrekking tot verschillende crypto-assets.

Hij benadrukte dat voor BlackRock's klanten Bitcoin absoluut de belangrijkste prioriteit is, met een kleinere nadruk op Ethereum en weinig interesse in andere cryptocurrencies.

Dit standpunt van BlackRock kan verschillende gevolgen hebben voor Bitcoin, Ethereum en altcoins. Als de belangrijkste prioriteit van BlackRock zou Bitcoin kunnen profiteren van een grotere institutionele interesse en mogelijke prijsstijgingen, gezien de invloed van een grote speler als BlackRock op de markt.

Ethereum en altcoins

Hoewel Ethereum als een secundaire prioriteit wordt beschouwd, kan het nog steeds profiteren van een zekere mate van institutionele interesse. De erkenning door BlackRock kan het vertrouwen in Ethereum vergroten en mogelijk leiden tot een stijging van de waarde, hoewel beperkt.

Wat opvalt is dat BlackRock dus geen interesse heeft in altcoins. Echter, als er wel enige interesse is in Ethereum, dan betekent dit indirect ook dat er een aantal altcoins zijn die in de picture komen die draaien op Ethereum. Tenzij BlackRock als enige interesse heeft om crypto als "digitaal goud" te zien.

Voor altcoins kan het standpunt van BlackRock worden gezien als een bevestiging van de uitdagingen die zij kunnen tegenkomen bij het verkrijgen van institutionele steun. Dit kan leiden tot een verminderde interesse en volatiliteit voor deze munten.

Het is echter belangrijk op te merken dat het standpunt van BlackRock niet alleen de marktwaarde van deze crypto-assets beïnvloedt, maar ook het bredere vertrouwen in de crypto-markt als geheel kan beïnvloeden en misschien een leidraad wordt voor andere instituten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.