Navigation

Herhaling: Crypto: oprichter Ava Labs waarschuwt voor L2's met slechte intenties

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Ava Labs-oprichter (Avalanche) Emin Gün Sirer waarschuwt dat er veel slechte Layer-2's (L2) zijn om het gat op te vullen dat is achtergelaten door SBF (FTX). Ze gebruiken gecentraliseerde sequencers zonder fraudebewijzen en hun oprichters dumpen persoonlijke tokens vóór de lancering met zeer weinig beschikbare tokens, wat lijkt op de manipulatiespellen die SBF speelde.

Sirer is van mening dat grote rode vlaggen werden genegeerd die verband hielden met SBF omdat hij er slim uitzag en hij veel geld verdiende.

Volgende cyclus nog luidruchtiger

De volgende cyclus zal nog luidruchtiger zijn, met nog erger gedrag, aldus Sirer. Het is nu echt heel gemakkelijk geworden om een waardeloze L2 te lanceren, en het is vrij eenvoudig om die truc uit te voeren, geperfectioneerd door een bepaalde keten die om de andere dag opnieuw wordt georganiseerd, waar je iemand vindt die echt echt werk doet en je napraat wat ze zeggen, terwijl je aast op een foto met Vitalik Buterin van Ethereum. We moeten dus extra waakzaam zijn voor de rode vlaggen die waardeloze L2's kenmerken, zo is de mening van Sirer.

Waarschuwing terecht: zelf ook geen schone handen

We zijn het volledig eens met de observatie van Emin Gün Sirer. Toch heeft Avalanche zelf ook geen schone handen. Enkele maanden geleden werd bekend dat een fonds van 100 miljoen dollar aan AVAX-tokens, bedoeld voor NFT's, werd omgezet in een memecoin-fonds.

Met andere woorden: Avalanche faciliteert zelf ook de pump en dump schema's in crypto en daarom zijn we voorlopig terughoudend met dit project dat als Layer-1 functioneert.

Toy slot, zijn waarschuwing geeft ook aan dat hij blijkbaar rekent op nieuwe schandalen en mogelijk op een nieuw crash in crypto als gevolg van opgeblazen en frauduleuze projecten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.