Navigation

Crypto: aandelen gerelateerd aan Bitcoin sterk hoger - miners en anderen - al op up

Crypto: aandelen gerelateerd aan Bitcoin sterk hoger - miners en anderen - al op up

Aandelen gerelateerd aan Bitcoin hebben op de Amerikaanse beurs aanzienlijke rally's laten zien. Het gaat hier om de mining aandelen. Het gaat ook om een aandeel zoals MicroStrategy of Coinbase.

De rally van Bitcoin, die werd gevoed door de sterke inflows in ETF's, hebben ertoe geleid dat deze aandelen hier ook van profiteren.

Gesproken over de halving van Bitcoin, deze zou, als alles goed gaat, in april gaan plaatsvinden. Meestal is de maand van de halving zelf helemaal niet zo'n goede maand voor Bitcoin.

Echter, historisch gezien, blijkt april juist wel weer een goede maand te zijn voor de algehele cryptomarkt. Dat zou kunnen inhouden dat deze keer een afwijkend patroon zichtbaar wordt met opwaartse volatiliteit.

Tevens blijkt dat de maand voor de halving, Bitcoin het juist over het algemeen relatief goed doet. En dat is dus de maand maart die we nu gaan naderen.

Coinbase

Als we ze langslopen dan kunnen we zien dat de koers van Coinbase $COIN na de recente rally nu weer in haar weerstandszone ligt. We sluiten niet uit dat bij de huidige vaste stemming Coinbase verder blijft stijgen.

Daarbij moet gezegd worden dat de meest recente cijfers ook beter waren dan verwacht, maar vooral door de hogere rente op stablecoins. Deze inkomsten ondersteunen nu het resultaat van Coinbase. De kans is aanwezig dat dat ook de komende kwartalen zo blijft, nu de renteverwachtingen steeds minder optimistisch worden. Toch zien wij Coinbase niet als een favoriet zoals eerder uitgelegd.

MicroStrategy

De koers van MicroStrategy $MSTR liep ook sterk op. MicroStrategy heeft een grote voorraad aan Bitcoins. Zoals we al vaker hebben gezegd, eigenlijk is dit een proxy voor Bitcoin.

Als de koers van Bitcoin, bij wijze van spreken, met 1 stijgt, dan stijgt MicroStrategy meestal met 2 tot 3 keer. Dat geldt natuurlijk ook de andere kant op deze hefboom. Wij zitten op een up in het aandeel MicroStrategy en blijven nu nog zitten.

Marathon

Kijken we naar de miners, dan zijn er 3 waar we momenteel op een stijging zitten. Dat is als eerste Marathon $MARA. Marathon hebben we echter een gereduceerde up in, omdat we van mening zijn dat dit één van de minder sterke miners kan zijn richting de halving van Bitcoin in april.

Deze halving kan ertoe leiden dat de zwakkere miners, dus die financieel een minder sterke balans hebben, het moeilijker gaan krijgen. We blijven de gereduceerde up echter wel vasthouden.

Ook geldt deze keer dat de sterke inflows die vanuit de spot bitcoin ETF's komen een extra support gaan worden voor Bitcoin.

Riot

Kijken we naar het aandeel Riot $RIOT, waar we op een up zitten, met twee tranches, dan houden we de up vast. Wel overwegen we een stop in te leggen.

Daarmee weten we dan in ieder geval wat het risico is. Hoewel natuurlijk dat nooit exact te zeggen is bij dit soort mining aandelen. Riot is één van de financieel sterkere mining bedrijven.

CleanSpark

CleanSpark $CLSK blijft de rally doorzetten. Ook daar geldt dat we via twee tranches op een up zitten. Voor CleanSpark geldt dat we het eigenlijk nog steeds relatief goedkoop vinden.

We leggen een stop rond de instap. Zodoende lopen we een beperkter risico en we blijven wel profiteren als de koers van Bitcoin verder zal stijgen.

Resumerend

We gaan momenteel mogelijk een verdere rally in Bitcoin zien. Hoewel de stijging al zeer fors is en Bitcoin haar stijgende gemiddelde trendkanaal heeft verlaten heerst er zoveel optimisme en vraag vanuit de spot Bitcoin ETF's dat een verdere rally mogelijk is. Dit kan ook weer gevolgd worden door een tijdelijke correctie.

Momenteel profiteren Bitcoin gerelateerde aandelen van de stijging van munt. En dat is de reden dat we bij verschillende miners op een up blijven zitten. Evenals in het aandeel MicroStrategy.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.