Navigation

Update crypto: effect regelgeving veel groter: DeFi als geheel - leen-uitleen-spaar-protocollen

De nieuwe regelgeving in de VS kan niet alleen effect hebben op de puur gedecentraliseerde exchanges, maar ook op handelsplatformen die "onderdeel" zijn van Layer-1 en Layer-2 platforms.

De Verenigde Staten (VS) heeft op vrijdag een belastingvoorstel ingediend die cryptobemiddelaars aan dezelfde rapportageverplichtingen als andere (gecentraliseerde) brokers onderwerpen. (zie ook vorige bericht)

Dit kan zodoende ook een negatief effect gaan hebben op vrijwel alle leen-uitleen-spaar-protocollen in crypto. De kans dat hierdoor de Total Value Locked (TVL) voor crypto verder onder druk komt te staan is groot en zou dan ook weer negatief kunnen zijn voor de gehele cryptomarkt.

Immers, cryptobemiddelaars moeten voortaan informatie rapporteren over gebruikersverkopen en uitwisselingen van digitale activa aan de belastingdienst (IRS). Dit maakt deel uit van een bredere aanpak van cryptogebruikers die mogelijk belastingen ontduiken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.