Navigation

Crypto: nieuw voorstel kill voor DeFi protocollen: KYC - dalende trend

De Verenigde Staten (VS) heeft op vrijdag een belastingvoorstel ingediend die een "kill" kan vormen voor gedencetraliseerde cryptobeurzen (DeFi) en aanverwante protocollen zoals die nu functioneren.

De regels onderwerpen cryptobemiddelaars aan dezelfde rapportageverplichtingen als andere (gecentraliseerde) brokers. De IRS hoopt met de nieuwe regels belastingontduiking en verstoppertje spelen met de belastingdienst aan te pakken.

Ondermeer invoering KYC

Het Amerikaanse ministerie van Financiën en de belastingdienst (IRS) hebben cryptoregels opgesteld in de publicatie die ertoe leiden dat DeFi-applicaties zoals Uniswap, 1inch, Curve en MetaMask mogelijk worden gezien als brokers.

Dan kunnen ze worden verplicht om KYC (know your customer) toe te passen. Dit betekent dat gebruikers van deze DeFi-apps hun identiteit zouden moeten verifiëren wat ingaat tegen het decentrale en anonieme karakter van DeFi waar DeFi zo graag voor wil staan.

DeFi crypto al langer aan het dalen: niks mee doen

Al langer zitten de munten in deze sector in een dalende trend. We hebben deze munten ook links laten liggen om verschillende redenen. Niet alleen vanwege de onzekerheid op de cryptomarkt, maar ook doordat verschillende gedecentraliseerde crypto exchanges een slechte tokenomics hebben of in de categorie scams vallen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.