Navigation

MicroStrategy: Data Always wijst op negatieve verwatering Bitcoin positie - visie

MicroStrategy $MSTR betaalt ongeveer $67 miljoen per jaar aan verwatering bij de huidige prijs van Bitcoin om zijn coins veilig te stellen. Als het bedrijf zijn bezittingen in Ethereum zou staken (vastzetten) zou het $180 miljoen per jaar verdienen. Dit schrijft Data Always in een tweet.

Ter herinnering, het onderliggende bedrijf maakt minder dan $100 miljoen winst per jaar. In de toekomst zal het waarschijnlijk niet genoeg verdienen om de verwatering van zijn bezit van Bitcoin te financieren.

Positionering MicroStrategy: bijna uitgestopt

We zijn eerder op een speculatieve stijging gaan zitten van MicroStrategy. Dit had enkel en alleen te maken met haar bezit in Bitcoin. De veronderstelling is dat het aandeel MicroStrategy een hefboom kan hebben van ongeveer 2 tot 3 ten opzichte van de prijs van Bitcoin.

De analyse van Data Always toont aan dat als Bitcoin gaat haperen er weinig te halen valt bij het aandeel MicroStrategy. Dat is momenteel het geval, want de prijs van Bitcoin is gedaald.

Terwijl we ons nu zonder verlies laten uitstoppen blijft onze strategie hetzelfde. Dit houdt in dat als de koers van Bitcoin weer gaat stijgen we open staan voor een trading kans in MicroStrategy.

Aangezien we niet al te veel fiducie hebben in de eigen ontwikkeling van het bedrijf zelf is een eventuele trading kans puur gericht op de koersbeweging van Bitcoin. Zo'n trading positie valt wel in het zeer hoog risico gedeelte, omdat de kans van mislukken groot is.

Samenvattend, we laten ons nu simpel zonder verlies uitstoppen en sluiten het niet uit dat als "very high risk" trade we opnieuw instappen als Bitcoin weer wil gaan stijgen. Wanneer dat is weten we niet.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.