Navigation

Crypto: speculaties na verkoop GBTC en Coinbase door Ark - visie

Cathie Wood's Ark Invest heeft de volledige portefeuille van Grayscale Bitcoin Trust $GBTC afgestoten en heeft ook aandelen in Coinbase $COIN verkocht. Opvallend is dat er vervolgens voor ongeveer $100 miljoen aan Bitcoin Futures ETF's $BITO is gekocht. De bewegingen vallen op omdat er rekening mee wordt gehouden dat voor 10 januari de SEC wel eens de eerste spot Bitcoin ETF's kan goedkeuren.

Na het bekend worden van de verkopen door ARK zijn er allerlei speculaties ontstaan. Onder meer dat ARK het zogenaamde "sell the news" wil toepassen als inderdaad de SEC de spot Bitcoin ETF's gaat goedkeuren.

Ook is er een theorie dat dit geld weer uit de gekochte Bitcoin Futures ETF's wordt gehaald en wordt gebruikt voor haar eigen leverage richting haar eigen spot Bitcoin ETF.

Hoe dan ook, het zogenaamde "sell the news" zal ons inziens pas later gebeuren. Dat houdt in dat deze move vooral vanuit een strategisch standpunt ingegeven lijkt te zijn en niet omdat Wood verwacht dat de markt na goedkeuring van spot Bitcoin ETF's meteen zal corrigeren.

Zo'n correctie zal er op een gegeven moment vrij waarschijnlijk komen, ook gezien het feit dat er veel nutteloze crypto in een breder perspectief aan het stijgen zijn.

Maar de uitgevers van spot Bitcoin ETF's hebben alle belang bij een succesvol begin. Zo denken wij dat er mogelijk eerst nog een verdere opwaartse beweging zal plaatsvinden voordat een groot gedeelte van de crypto-markt weer gaat instorten, hoewel voor deze visie geen garanties zijn.

De verkoop in GBTC bedraagt 45 miljoen dollar. Via de Generation Internet ETF (ARKW) zijn aandelen Coinbase $COIN ter waarde van 150 miljoen dollar verkocht, wat deel zou uitmaken van een bredere portefeuille aanpassings strategie, aldus Wood.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.