Navigation

Herhaling: Crypto - druk Grayscale grotendeels achter de rug - JPMorgan

JPMorgan is van mening dat de winstnemingen vanuit de Grayscale Bitcoin Trust $GBTC mogelijk zijn afgerond, wat de neerwaartse druk op Bitcoin zou kunnen verlichten. De bank schrijft dat ze hadden geschat dat GBTC tot wel $3 miljard aan uitstroom kon zien van beleggers die eerder waren blootgesteld aan de korting ervan.

Maar met de uitstroom die nu is opgelopen tot maar liefst $4,3 miljard sinds de ETF-conversie, geloven ze dat de winstnemingen op GBTC grotendeels al heeft plaatsgevonden.

Vandaag is crypto in een rally modus over de linie waarbij het rapport van JPMorgan mogelijk meespeelt naast eventueel andere factoren.

In de afgelopen weken is de prijs van Bitcoin met ongeveer 20% gedaald sinds de goedkeuring van de SEC voor de lancering van verschillende spot Bitcoin ETFs in de VS.

Dit komt door de uitstroom uit het Grayscale-fonds, waarbij opgemerkt wordt dat het de afgelopen twee jaar voornamelijk met korting ten opzichte van zijn nettovermogenswaarde heeft gehandeld. Dus gaf de goedkeuring van ETF's beleggers de mogelijkheid om winst te nemen op hun eerdere GBTC-investeringen tegen nominale waarde (zie ook eerdere berichten).

GBTC heeft de hoogste kosten onder de nieuw gelanceerde ETF's, met een tarief van 1,5%, terwijl concurrerende ETF's zoals BlackRock's IBIT en Fidelity's FBTC slechts 0,25% in rekening brengen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.