Navigation

Crypto: uitstroom digitale producten vorige week - instroom blockchain-aandelen

Investeringen in digitale activa zagen afgelopen een aanzienlijke uitstroom op wereldwijde schaal met een totaal van 500 miljoen dollar. Dit schrijft CoinShares.

Op regionaal niveau waren de uitstromen gericht op de VS, Zwitserland en Duitsland, met respectievelijk 409 miljoen dollar, 60 miljoen dollar en 32 miljoen dollar.

Recente prijsdalingen, veroorzaakt door aanzienlijke uitstroom bij de huidige ETF-uitgever Grayscale in de VS, met een totaal van 5 miljard dollar sinds 11 januari 2024, hebben waarschijnlijk verdere uitstroom in andere regio's veroorzaakt.

De uitstroom bij Grayscale bedroeg vorige week 2,2 miljard dollar, hoewel gegevens suggereren dat de uitstroom begint af te nemen, aangezien het dagelijkse totaal gedurende de week bleef dalen.

In schril contrast zagen nieuw uitgegeven Amerikaanse ETF's vorige week een instroom van in totaal 1,8 miljard dollar, en sinds de lancering op 11 januari 2024 hebben ze in totaal 5,94 miljard dollar aan instroom gezien. Op nettobasis, inclusief Grayscale sinds de lancering, bedraagt de totale instroom nu 807 miljoen dollar.

Coinshares gelooft dat veel van de prijsdalingen, ondanks deze stromen, te wijten waren aan het verkrijgen van Bitcoin startkapitaal vóór 11 januari.

Bitcoin stond begrijpelijkerwijs centraal, met 479 miljoen dollar aan uitstroom, terwijl short-Bitcoin verdere instroom zag van in totaal 10,6 miljoen dollar.

Altcoins zagen vorige week een uitstroom, bij Ethereum 39 miljoen dollar en bij Polkadot en Chainlink respectievelijk 0,7 miljoen dollar en 0,6 miljoen dollar.

Blockchain-aandelen zagen vorige week een verdere instroom van in totaal 17 miljoen dollar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.