Navigation

Video & Artikel: Crypto: instappen in The Graph - indexeringsprotocol

Video & Artikel: Crypto: instappen in The Graph - indexeringsprotocol
audio-thumbnail
Video & Artikel: Crypto: instappen in The Graph - indexeringsprotocol
0:00
/358.239225

The Graph, met de GRT als de native token, is een indexeringsprotocol waar verschillende protocollen mee werken. Het protocol heeft zijn diensten ook uitgebreid naar Ethereum, wat kan leiden tot snellere transacties op Ethereum Layer-2's, aanzienlijk lagere gas-kosten en meer netwerkparticipatie. Het project staat ook bekend als de Google of blockchains.

Eerste tranche nu innemen

We gaan een eerste tranche kopen in de GRT-token. Hierbij geldt opnieuw de waarschuwing dat deze actie kan falen en de token naar nul kan gaan. De toepassing is echter doorslaggevend om toch dit risico te nemen, zeker gezien de relatief lage koers. Wanneer de GRT-token weer gaat stijgen, is niet duidelijk. De vooruitzichten zijn echter sterk, waardoor een hogere koers gerechtvaardigd is.

Waar wordt The Graph voor gebruikt

De toepassing van The Graph is vergelijkbaar met het gebruik van een inhoudsopgave in een boek om specifieke informatie te vinden. The Graph levert al subgrafieken aan veel Dapp-projecten. Het gebruik van The Graph wordt gezien als een proxy voor Web 3.0-ontwikkelingsactiviteiten.

Naarmate de markt verschuift van Web 2.0 naar Web 3.0, zal de vraag naar en het aanbod van gegevens naar verwachting toenemen. Deze overgang gaat overigens nog steeds erg langzaam. Het groeipotentieel van The Graph kan echter hoog worden als Web 3.0 of een afgeleide vorm daarvan een bredere adoptie krijgt.

Het gebruik van de GRT-token

  • Curators zijn subgrafiek ontwikkelaars, data consumenten of leden van de gemeenschap die aan de indexeerders doorgeven welke API’s geïndexeerd moeten worden. Curators storten GRT in een bonding curve om te signaleren op een specifieke subgrafiek en verdienen een deel van de query fees voor de subgrafieken die zij signaleren en stimuleren de hoogste kwaliteit van data bronnen. Curators zullen op subgrafieken cureren en GRT storten via The Graph Explorer Dapp. Omdat dit gebeurt op een bonding curve, betekent dit dat hoe vroeger je signaleert op een subgrafiek, hoe een groter deel van de query fees je verdient op die subgrafiek voor een bepaalde hoeveelheid GRT die is gestort. Dit betekent ook dat wanneer je gaat uitnemen, je kan innen met meer of minder GRT dan waarmee je begonnen bent.
  • Node-operators: Node-operators in The Graph Network zetten GRT in om indexering en query-verwerkingsservices te bieden. Indexers verdienen query-vergoedingen en indexer-beloningen.
  • Delegators: Delegators dragen bij door GRT te delegeren aan bestaande indexers en verdienen een deel van de query fees en indexering beloningen.

Inflatie model van de GRT-token

Het protocol is ontworpen met meerdere verbrandingsmechanismen om nieuwe tokenuitgifte te compenseren, waarbij ongeveer 1% van de GRT-voorraad jaarlijks wordt verbrand via verschillende activiteiten op het netwerk.

GRT wordt dus gebruikt als nutsfunctie voor het coördineren van dataleveranciers en gebruikers binnen het netwerk, en het wordt ook gebruikt voor staking, querykosten en governance.

De totale tokenvoorraad is 10 miljard, en naar verwachting zal deze voorraad volledig zijn uitgegeven tegen februari 2026.

De inkomsten van het protocol komen uit querykosten die door dataconsumenten aan indexers worden betaald voor dataqueryservices op de blockchain, waarbij 90% van de querykosten naar indexers gaat en 10% naar The Graph Foundation.

De token-economie van The Graph omvat zowel inflatoire als deflatoire mechanismen, met dus een verwacht gemiddeld jaarlijks verbrandingspercentage van ongeveer 1%.

De conclusie

Op korte termijn is het moeilijk te voorspellen of de bodem is bereikt, maar als ruggengraat voor Web 3.0 wordt op de lange termijn een hogere koers verwacht.

Het vasthouden van de GRT-munt wordt gezien als een goede strategie gezien het potentieel als toekomstige bekende naam. Een indexeringsprotocol verkort de zoektijd voor het ophalen van gegevens, waardoor krachtigere use-cases in de echte wereld mogelijk zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.