Navigation

Crypto: recap van TreeCap - portfolio manager Kriek - van ETH tot Nashville

Crypto: recap van TreeCap - portfolio manager Kriek - van ETH tot Nashville

Een week met twee gezichten zoals zo vaak in de wereld van digital assets. Crypto was gevoelig voor de dalingen in Nasdaq en S&P waar de yen carry trade (gemeld op scetrader.nl) waarschijnlijk ook een rol speelde.

De lancering van de US spot Ethereum ETF vond Kriek “als verwacht” en redelijk. Gezien de geplande uitstroom van de Grayscale trust en beroerde markten op dat moment, was het helemaal niet verkeerd.

Daarnaast beargumenteert hij dat Ethereum niet of nauwelijks wordt begrepen door het grote publiek. Bitcoin is wat dat betreft makkelijker uit te leggen.

Over Bitcoin gesproken, die presteerde beter dan menig crypto en had alles te maken met als eerste een research rapport van Van Eck (https://www.vaneck.com/us/en/blogs/digital-assets/matthew-sigel-bitcoin-2050-valuation-scenarios-global-medium-of-exchange-and-reserve-asset/) en als tweede de Bitcoin conferentie in Nashville van de afgelopen drie dagen met als hoogtepunt een speech van Donald Trump die toch op het eind het woord “strategische reserve” gebruikte. Een waar (politiek) circus met wat volatiele koersen als gevolg.

De portfolio manager waarschuwt dat de enorme koersdoelen van Bitcoin alleen gehaald kunnen worden als Bitcoin kan schalen en dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Belangrijk in het van Eck rapport is dan ook de risico sectie:https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7222523890873372672/

Meer informatie is te vinden in zijn nieuwsbrief op substack of via LinkedIn.

Bio van Mathijs

Al meer dan 25 jaar actief op de financiële markten bij onder meer Fortis Bank en IMC als proprietary  trader in diverse long-short en arbitrage strategieën. Sinds 2017 bezig met fundamentele analyses en investeringen in crypto en blockchain wat heeft geresulteerd tot een Blockchain Strategie binnen het TreeCap beleggingsfonds

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.