Navigation

Binance: officieel en vertrouwelijk verzoek SEC - geheime documenten gebruiken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs een officieel en vertrouwelijk verzoek ingediend om geheime documenten te gebruiken in een zaak tegen Binance, 's werelds grootste cryptocurrency-beurs. Dit verzoek, ook wel een 'verzegeld verzoek' genoemd, houdt in dat de ingediende documenten en informatie onder verzegelde voorwaarden worden bewaard, wat betekent dat ze niet toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Deze stap komt voort uit dertien aanklachten die eerder tegen Binance en zijn oprichter CZ werden ingediend. Deze aanklachten omvatten beschuldigingen van verkeerd gebruik van klantengelden en het misleiden van investeerders, waarbij sommige digitale activa onterecht als effecten werden geclassificeerd.

Interessant genoeg heeft Binance zelf ook actie ondernomen door een 'beschermende gerechtelijke maatregel' aan te vragen tegen de SEC. Ze beweerden dat de verzoeken om informatie te breed en te belastend waren.

Deze stap van de SEC om bepaalde informatie vertrouwelijk te houden, roept vragen op over de 'regelgevende transparantie' die normaal gesproken wordt verwacht van toezichthoudende instanties. Het is opmerkelijk, vooral gezien de mogelijke impact van de aanklachten tegen de grootste cryptocurrency-beurs ter wereld.

Historisch gezien heeft de Amerikaanse SEC, onder leiding van Gary Gensler, er geen doekjes om gewonden als het gaat om hun standpunt over cryptocurrency-beurzen en de bredere blockchain-industrie. Dit maakt het des te intrigerender waarom de SEC nu bepaalde informatie verborgen wil houden voor het publiek - met name degenen die het meest beïnvloed zullen worden door toekomstige beslissingen en uitspraken.

The SEC Files a Sealed Motion to Bring Secret Documents Against Binance
On August 28, the SEC filed a sealed motion that would allow it to file documents whilst keeping them hidden from the public.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.