Navigation

Crypto: foute aannames met betrekking tot cycli - rode auto wetenschap

Op sociale media zijn er verschillende zogenaamde experts die bijgesloten grafiek gebruiken als bewijs dat er een nieuwe opwaartse cyclus aankomt voor Bitcoin. Maar alleen omdat dit eerder één of twee keer is gebeurd, betekent dat nog niet per se dat het opnieuw zal gebeuren. Het zou kunnen gebeuren, maar het kan ook puur geluk zijn. Niemand weet het.

Het tellen van rode auto's

Het is een beetje hetzelfde als je toevallig twee keer langs de snelweg auto's telt met een rode kleur en toevallig blijken deze het meest langs te komen. Dat is geen bewijs dat rode auto's het meest populair zijn en zeker niet het bewijs dat deze het meeste rondrijden op deze route waar je hebt zitten te turven. Je hebt daarvoor veel meer informatie nodig.

Enorme data andere markten zelfs geen hard bewijs

In aandelenmarkten of grondstoffenmarkten kun je cycli bespreken met behulp van gegevens die vele jaren of zelfs honderden jaren beslaan. Zelfs dan blijft het een speculatieve voorspelling.

Economische cycli en marktcycli zijn in verschillende vormen bestudeerd voor grote instellingen en investeerders. En de grafiek die rondgaat op sociale media kan inderdaad uitkomen, maar dat is zeker geen bewijs van een cyclisch patroon.

Veel meer informatie nodig in verschillende settings

Je kunt pas van een cyclus spreken als je veel meer data hebt in verschillende omstandigheden. Bijvoorbeeld "bewijs" bij een dalende rente en een stijgende rente. Tot nu toe heeft de cryptomarkt één keer een daling gezien en nu een stijgende rente.

Ook de geldstromen zijn van groot belang. Is er veel liquiditeit of juist een tekort? Er zijn nog veel meer parameters die moeten worden meegenomen. Daarbij komt dat er een verschil kan bestaan tussen Bitcoin en altcoins.

geen gebruikstoepassingen altcoins

Er zijn geen gebruikstoepassingen voor altcoins. En dat is ook het probleem. Er zijn geen serieuze gebruikstoepassingen, en kijk naar de NFT's, er is vrijwel geen volume meer. Deze hebben het laagste niveau in 2 jaar bereikt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.