Navigation

Arthur Hayes: rol DAO in AI - addertje onder het gras

In Arthur Hayes nieuwe blog voorspelt hij dat in de toekomst kunstmatige intelligentie gebruik zal maken van de DAO-structuur (gedecentraliseerde autonome organisatie) om zichzelf te organiseren. Arthur Hayes is mede-oprichter en voormalig CEO van de cryptocurrency exchange BitMEX.

Volgens Hayes betekent dit dat AI-systemen zich zullen baseren op openbare blockchains zoals Ethereum om te functioneren en gedecentraliseerde beurzen (DEX) zullen de platforms zijn waar nieuwe AI DAO's verhandeld worden.

Adertje onder het gras: huidige DAO's ongeschikt

Hoewel we denken dat Hayes zeker in de kern gelijk heeft, is er wel een addertje onder het gras. De huidige DAO's worden waarschijnlijk niet zonder problemen toegestaan en hebben vele tekortkomingen. Zo willen overheden waarschijnlijk invloed houden op DAO's. Ook is het vaak een kleine groep die de regels kan bepalen. Deze zaken druisen juist in tegen het gedecentraliseerde karakter van DAO's.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.