Navigation

Cisco: nabeurs sterk lager na cijfers - kan wel eens mooie nieuwe koopkans bieden

De aandelen van Cisco $CSCO zijn nabeurs met 11% gedaald vanwege een voorzichtige prognose na een vertraging in productbestellingen. Hoewel de kwartaalresultaten boven de schattingen lagen leidde de terughoudende vooruitzicht tot een verkoopgolf in de aandelen. Gedurende het afgesloten kwartaal kondigde Cisco plannen aan om de data-analyse-softwaremaker Splunk over te nemen voor $28 miljard.

De voorzichtige richtlijn van het bedrijf en de daaropvolgende verkoopgolf van de aandelen kunnen wellicht een mooie kans bieden om groter in het aandeel te stappen. We zijn dit jaar in mei ingestapt rond de $48,2. De lagere verwachtingen die het bedrijf nu heeft lijken meer op uitstel dan op afstel. Binnen de opbouw van een nieuwe basis die gericht is op AI kan Cisco in de komende jaren een steeds belangrijkere rol spelen. Al met al zou de koers nog wel iets verder kunnen dalen, maar rond de $50 zien we in principe een kans om weer bij te kopen. DE prijs gedreven beweging van het aandeel is op langere charts opwaarts sinds dit voorjaar.

Voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2024 verwacht de aanbieder van netwerk-, cloud- en beveiligingsoplossingen een omzet tussen de $12,6 miljard en $12,8 miljard, aanzienlijk lager dan de voorspelling van Wall Street van $14,15 miljard. De verwachte winst per aandeel ligt tussen $0,82 en $0,84, wat lager is dan de geschatte $0,98.

Cisco voorspelt voor het gehele boekjaar een omzet tussen $53,8 miljard en $55 miljard, met een aangepaste winst per aandeel tussen $3,87 en $3,93, beide onder de verwachte cijfers van $57,7 miljard aan omzet en $4,05 aan aangepaste winst per aandeel.

Positief is dat de resultaten van het eerste kwartaal de schattingen hebben overtroffen. De omzet steeg met 8% ten opzichte van het voorgaande jaar tot $14,7 miljard, wat een record voor het bedrijf is en de verwachtingen van $14,61 miljard overtrof. Zowel de omzet uit software als abonnementen steeg met 13% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De aangepaste winst per aandeel van $1,11 liet een stijging van 29% zien ten opzichte van het voorgaande jaar en overtrof de voorspellingen van $1,03.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.