Navigation

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 1 mei - Amerika afwachtend

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 1 mei - Amerika afwachtend

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


Met de meeste Europese beurzen gesloten was het vandaag een rustige dag. Dat kon niet gezegd worden voor crypto, waar forse koersdalingen plaatsvonden.

In Amerika kwamen de ADP-banencijfers uit en die waren sterker dan verwacht. New York opende vervolgens in afwachting van wat de Fed vanavond met de rente gaat doen en vooral wat de toelichting van chairman Powell zal zijn.

Naast dat crypto duidelijk lager was, bewoog de dollar zijwaarts. De rente is opgelopen en we zien dat olie lager staat en de goudprijs iets hoger.

  • Vandaag kwamen de ADP-gegevens uit. Die waren iets boven de prognoses. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat de groei van de lonen bij mensen die van baan wisselen maar liefst is met 9,1 procent is gestegen. Dat duidt niet op een zwakke arbeidsmarkt. Dat betekent dat de inflatie van lonen nu echt hoger begint te worden dan verwacht.
  • Uit gegevens van de inkoopmanagersindexen in Amerika bleek dat de industriële activiteit een daling vertoonde, maar dat de prijzen weer stegen. Dit is opnieuw een bewijs dat de Federal Reserve de rente niet hoeft te verlagen naar ons inziens.
  • Gesproken over de rente, denken we dat bij de FOMC vooral de toelichting belangrijk gaat worden. De kans dat de rente dit jaar wordt verlaagd wordt steeds kleiner gezien de economische data.
  • Vandaag is Wolters Kluwer met een update gekomen. Daar komen we morgen even op terug. We beoordelen het aandeel overigens positief.
  • De cijfers van Amazon waren gewoonweg prima, en hoewel we een correctie op de korte termijn niet uitsluiten, blijven we positief qua trend.
  • De cijfers van AMD waren gemengd. De lange vooruitzichten blijven goed, maar ook daar zou nu eerst een verdere correctie kunnen plaatsvinden.
  • Super Micro, dat gisteren ook met de cijfers kwam, daar blijven we voorlopig uit, nadat we eerder op een mooie rally hebben kunnen meeliften. Die hebben we dus in de winst kunnen afsluiten.
  • Kraft Heinz kwam met de cijfers. Hierop is het aandeel ruim 6% gedaald. We zijn eerder dit jaar al uitgestapt omdat we de outlook toentertijd zwak vonden. En dit is nu bevestigd bij de nieuwe kwartaalresultaten.
  • Pfizer kwam met resultaten en weet enkele procenten te winnen, omdat de guidance is verhoogd. We gaan het aandeel wel iets actiever volgen, maar het behoort niet tot de favorieten, ook gezien de koersvorming en het verleden waarin er nogal wat tegenvallers zijn geweest.
  • De goudprijs is iets hoger vandaag. Het is nu vooral belangrijk wat de Fed voor hints gaat geven over de rente.
  • Bitcoin en andere munten daalden vandaag, en we denken dat er nog geen bodem is bereikt.
  • Resumerend, met Europa gesloten gebeurde er ook minder bij ons op de website. Morgen gaan we natuurlijk weer vol aan de bak. En dan kijken we weer verder. Maar vanavond eerst de Fed.

Tot Morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.