Navigation

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 3 april - redelijke prestatie aandelen

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 3 april - redelijke prestatie aandelen

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


  • De Europese beurzen bleven vandaag grotendeels stabiel, ondanks een stijging van de rente. Hoewel Wall Street enigszins terughoudend was na sterke ADP-banencijfers en herstelde na de services PMI, bleven de Europese markten redelijk veerkrachtig. Deze vrijdag worden de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers verwacht. De rente steeg dus opnieuw, terwijl de dollar zijwaarts bewoog. De olieprijzen stijgen, en sommige analisten suggereren dat deze stijging zich nog verder zou kunnen voortzetten. Goud handhaafde zich zijwaarts met een positieve toon tijdens de Europese sessie. Cryptocurrency vertoonde een herstel, maar dit zette niet echt door tijdens de Amerikaanse handel.
  • De aardbeving in Taiwan lijkt slechts beperkte effecten te hebben op de chipindustrie.
  • Wat we vandaag een goed signaal vinden, is dat naast technologie ook andere sectoren stijgen. Tot nu toe heeft dat zich niet echt doorgezet, maar wie weet is dit toch het begin in Europa van een rotatie naar veel achtergebleven aandelen buiten de technologie.
  • Tessenderlo gaat eigen aandelen inkopen. Het eigen vermogen van het bedrijf ligt boven de huidige koers. We wachten nog steeds af met wat te doen vanwege de prijs gedreven actie van het aandeel en de beperkte beleggersinteresse ondanks dat we het idee hebben dat het aandeel ondergewaardeerd is geworden.
  • Het aandeel Intel daalde fors als gevolg van toenemende verliezen in 2023 bij de chipfabricage-eenheid van het bedrijf en het later halen van de doelstellingen voor haar foundry. Ondanks deze tegenslagen blijven we echter overtuigd van de langetermijnvooruitzichten van het bedrijf en zijn we bereid om bij een verdere daling bij te kopen.
  • De rentemarkten blijven de handel domineren, met vrijdag de werkgelegenheidscijfers.
  • De ISM-servicesindex in de VS voor maart bedroeg 51,4, wat lager was dan de verwachte 52,8. De prijzen betaald voor diensten zijn voor de vierde opeenvolgende maand gedaald. Deze cijfers wijzen op een zekere mate van verzwakking in de dienstensector van de Amerikaanse economie. Hoewel deze gegevens enige bezorgdheid kunnen wegnemen bij de Federal Reserve, suggereren ze mogelijk nog geen dringende noodzaak om de rente te verlagen.
  • De kans is groot dat de werkgelegenheidscijfers deze vrijdag zo sterk zijn dat de Federal Reserve voorlopig de rente niet zal wijzigen. We zien momenteel terughoudendheid op de markten vanwege de stijging van de rente.
  • Solvay en Syensqo laten sterke prestaties zien, met stijgingen in beide aandelen. We zitten reeds op een up.
  • Dieteren boekte aanzienlijke winsten, wat wijst op een opwaartse trend.
  • De financiële sector begint zich te herstellen, vooral Aegon vertoont momenteel een krachtiger patroon. De financials beschikken op aanzienlijke kasreserves wat voor een gedeelte naar de aandeelhouder gaat.
  • Op donderdag houdt Aedifica haar jaarvergadering. We wachten af op eventuele nieuwe ontwikkelingen. We hebben het idee dat het bedrijf naar zijn 'oogsttijd' gaat.
  • Rio Tinto houdt morgen zijn aandeelhoudersvergadering. Mogelijk komt er meer nieuws voor de basic resources sector.
  • De goudprijs blijft sterk liggen en wordt nu weer gezien als inflatie-hedge.
  • We wachten nog steeds af met wat te doen met zilver.
  • De bewegingen van crypto blijven zijwaarts gaan en gaan waarschijnlijk pas na de werkgelegenheidscijfers duidelijk worden.
  • Resumerend, de financiële markten vonden enige verlichting in de services PMI data in Amerika, maar opvallend was ook dat de rente er schouder ophalend op reageerde en hoger bleef noteren. Risk assets bevinden zich momenteel in een houding dat ze eerst de werkgelegenheidscijfers in Amerika veilig willen zien, waarbij je wel opnieuw vandaag kan constateren hoe veerkrachtig de aandelenmarkten zijn gezien de gestegen rente.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.