Navigation

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 4 juli - AEX weer hoger - TSLA - Bitcoin

Dagafsluiting SCE Trader donderdag 4 juli - AEX weer hoger - TSLA - Bitcoin

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €10 een maand op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met tips, duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kan je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie. Ook krijg je toegang tot onze database met duizenden artikelen.


De Europese beurzen hebben een redelijke dag achter de rug met de jacht op records op de AEX. De Amerikanen zijn vandaag gesloten vanwege de viering van 4 juli en de Britten gaan naar de stembus.

Vanaf de opening was er al een vriendelijke toon zichtbaar waarbij de financiële waarden in Parijs opnieuw in herstel waren. Volgens de laatste peilingen gaat Le Pen geen absolute meerderheid behalen. In de middag was de handel uiterst rustig vanwege de absentie van New York. Uiteindelijk zijn we de dag met mooie plussen geëindigd.

De dollar liet weinig beweging zien, de goudprijs consolideerde en olie was iets lager. Ook de basis- en industriële metalen deden niet al te veel, maar dat is logisch zonder de impulsen uit de Verenigde Staten. De rente liet een enigszins verdeeld beeld zien waarbij de Duitse rente iets opliep, evenals de Italiaanse en Franse rente. Bij crypto hebben we drama gezien met zowel Bitcoin als de altcoins sterk lager.

  • Morgen worden de werkgelegenheidscijfers in Amerika vrijgegeven. Er worden buiten de agrarische sector 189.000 nieuwe banen verwacht. Als het cijfer min of meer in lijn ligt met de verwachtingen van Wall Street-economen, zou dit als positief kunnen worden opgepakt door de markten, omdat het zou kunnen aantonen dat de Federal Reserve inderdaad langzamerhand de inflatie onder controle krijgt. Wel moeten we stellen dat dit niet inhoudt, dat de rente meteen wordt verlaagd. En er zijn misschien nog wel wat meer datasets nodig om de Fed werkelijk te overtuigen, omdat we al vaker hebben gezien dat tijdelijk inflatie afneemt en dan toch weer de kop opsteekt.
  • Vandaag hebben we een lijstje herhaald van bedrijven in Amsterdam die mogelijk een winstwaarschuwing kunnen geven. Het lijstje is geen garantie of vaststaand feit. Ook betekent een tempering van de winst niet automatisch dat een aandeel daalt. Dat hangt af van de situatie en wat het fluistercircuit verwacht. Ook is het lijstje niet per se beperkt tot de genoemde bedrijven. Ook hebben we daarna van elk bedrijf nog een apart artikel gemaakt met onze visie op deze aandelen. Deze artikelen zijn te vinden door te zoeken op de tickercode of de naam van het bedrijf. Bijvoorbeeld op FAST of AMG.
  • De rente op twee jaar in Amerika vertoont een dalende trend, wat als positief kan worden gezien voor de aandelenmarkten. Als dit aanhoudt, kan de rente zelfs meer als steun fungeren.
  • Tesla heeft een grote doorbraak gemaakt in China, waar het is opgenomen in een lijst die ook overheidsambtenaren vanuit hun functie toestaat deze auto aan te schaffen. Dit is een belangrijke stap voor Tesla, vooral in een tijd van handelsoorlogen.
  • Over handelsoorlogen gesproken, de EU heeft aangekondigd toch tarieven in te voeren op Chinese auto's, ondanks dat de autolobby probeert deze te vermijden vanwege eventuele de hevige tegenmaatregelen van China.
  • Continental kwam met een pre-closing update voor analisten, die beter was dan verwacht, waardoor het aandeel sterk is gestegen. Wij zitten op een stijging.
  • Vandaag brachten we ook het bericht dat Novo Nordisk's afslankmedicijn Ozempic wordt geassocieerd met een zeldzame vorm van gezichtsverlies. De gevolgen hiervan lijken echter zeer beperkt en het medicijn kan waarschijnlijk gewoon doorverkocht worden, wat bijdraagt aan de stijgende trend van de winst en het aandeel.
  • Arcadis meldde dat het een order heeft gekregen voor aanpassingen rond de renovatie van de Krammersluizen. De impact hiervan op het resultaat is niet duidelijk. Het aandeel zit in een stijgende trend.
  • Vandaag besteedde we ook aandacht aan Flow Traders. Onlangs kwam het bedrijf met een trading statement die niet inspirerend was. Als we kijken naar de in- en outflows van spot Bitcoin ETF's, houden we er rekening mee dat de resultaten van Flow Traders kunnen tegenvallen in dit en komende kwartalen. Bovendien neemt de volatiliteit af, wat minder gunstig is voor Flow Traders.
  • Het Belgische Bekaert heeft een overeenkomst gesloten voor 100 GWh groene stroom per jaar. Hoewel dit als neutraal wordt gezien, verwachten we wel een stijging van het aandeel Bekaert.
  • Onder de uitschieters naar boven zagen we ondermeer een stijging bij ASMI, hoewel dit aandeel momenteel als duur wordt beschouwd.
  • Philips deed het ook goed en lijkt analisten te hebben gehint dat de zaken er beter voorstaan.
  • OCI won 2% op een broker upgrade, maar dit is een aandeel waar we weg van blijven.
  • Alfen moest weer dalen. Al voor de zware winstwaarschuwing waren we negatief. Nu struikelen analisten over elkaar heen met downgrades. Zelfs na deze koersval blijven we weg en vertrouwen het management niet.
  • Azerion steeg 3%, maar dit is ook een aandeel waar we weg van blijven vanwege creatieve boekhouding en onduidelijke bedrijfsvoering.
  • Heijmans zette de stijging voort met een winst van 2%. De vooruitzichten zijn prima en we blijven op een stijging zitten.
  • PostNL daalde met 3% en is, net als Bpost in België, een fonds waar we niets mee zouden doen.
  • Op de Franse beurs waren de financiële waarden sterk. Zoals gezegd, willen we de verkiezingen afwachten, en de kans is groot dat we dan enige trading-posities in Frankrijk willen innemen.
  • Bij valuta was het vandaag rustig, maar dat kan veranderen zodra de verkiezingsuitslag in het Verenigd Koninkrijk bekend is, wat kan leiden tot tijdelijke hevige schommelingen.
  • Olie deed een stapje terug, maar zonder de handel in Amerika kunnen we daar weinig conclusies uit trekken.
  • Basis- en industriële metalen waren voorzichtig gevraagd in China, terwijl deze in Europa nog wat achterblijven. We zien een verdere lange opwaartse trend in bijvoorbeeld koper, dat veel gebruikt wordt in elektrische toepassingen en datacenters.
  • Goud consolideerde, en ook daar was de handel rustig. De laatste dagen wordt ook weer duidelijk dat een vergelijking tussen Bitcoin en goud misschien niet meer opgaat. Bitcoin daalt en goud blijft goed liggen
  • Bij crypto ging het weer mis, met een dump in Bitcoin en lagere altcoins. Dit kan betekenen dat zonder nieuwe impulsen de cryptomarkt, die al onvoorspelbaar is en cryptomunten die geen intrinsieke waarde hebben, mogelijk verder kan crashen.

Al met al was het een rustige, vriendelijke dag met interessante nieuwsfeiten. De handel had geen impulsen vanuit Amerika vanwege 4 juli, en morgen zal de handel waarschijnlijk ook rustig starten. De ondertoon en de trend in de markt zijn gunstig, en zolang er geen grote geopolitieke schokken plaatsvinden, verwachten we een verdere stijging: correcties zijn mogelijk zonder verstoring van de opgaande beweging.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.