Navigation

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 5 maart

Dagafsluiting SCE Trader dinsdag 5 maart

Let op: Belangrijke cijfers die na 18.00 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Een korte terugblik en focuspunten voor de volgende sessie:

  • Het was opnieuw een onduidelijke dag in Europa, dit nadat de ochtend begon met Azië waar geen overtuigende stemming was op aandelenmarkten. Met name in China blijven onzekerheden bestaan over de economische groei, ondanks dat de Chinezen verbetering beloven. De Amerikaanse beurs opende ook onder druk en daalde verder. De aandelen Apple en Tesla, beide door sombere geluiden over de verkopen in China moesten terrein prijsgeven. Tevens was er een brand in de fabriek van Tesla in Berlijn waardoor productie tijdelijk stil ligt. Dat de rente iets terugliep bracht vandaag geen support voor aandelen. Dit mogelijk omdat obligaties werden gekocht als een vorm van veilige haven. In de middag bleek dat de services PMI in Amerika iets zwakker was dan verwacht, maar de onderliggende componenten bleven redelijk sterk. De goudprijs wist ondertussen naar nieuwe records te stijgen, terwijl olie ietsjes naar beneden ging. De dollar verzwakte fractioneel en de prijs van Bitcoin in dollars bereikte in Amerika een nieuw hoogtepunt. Naast Bitcoin was Ethereum ook sterk met een winst van 5% die als sneeuw voor de zon verdween. Bitcoin moet na het lopen in de muur zelfs in prijs terug momenteel.
  • De markten wisten zich vandaag geen houding te geven en het korte termijn beeld blijft dat je nog steeds van dag tot dag gaat.
  • De berichtgevingen rond Apple en Tesla betekenen dat de Magnificent Seven uit elkaar gaan vallen nadat eerder Alphabet ook is afgevallen. Dit is tijdelijk, maar hoelang tijdelijk is moet nog blijken.
  • De komende dagen rekenen we erop dat het zicht op de financiële markten beperkt is. Dit kan ook inhouden dat aandelen dalen.
  • De rente is gedaald in Amerika en in Duitsland. De steun richting aandelenmarkten blijft beperkt. Dit (geen reactie op de rente) kan wel eens aanhouden totdat er meer zicht is op de officiële rente.
  • Later deze week gaan we richting de getuigenis van Powell, de rentemeeting van de ECB en de werkgelegenheidscijfers Amerika. Dit zijn allemaal belangrijke events.
  • In de defensiehoek is het mogelijk dat deze aandelen blijven profiteren van het bericht dat Europa extra geld wil gaan vrijmaken voor defensie. Een tussentijds budget vanuit Brussel zou dan 150 miljard euro bedragen.
  • De luxe aandelen in Parijs moesten vandaag iets terug. We sluiten het niet uit dat er nog meer winstnemingen komen nu de somberte over China toeneemt. Een dip in een aandeel als LVMH lijkt echter opnieuw kansen te bieden. Wij blijven dan ook op een up zitten in LVMH.
  • Op de Europese beurzen beginnen de chipaandelen langzamerhand wat kleine barsten te vertonen. De kans is aanwezig dat er inderdaad meer winstnemingen komen. Vooral ASMI en Besi vinden we vrij duur terwijl we ASML relatief goedkoop vinden maar zou dan toch mee naar beneden kunnen gaan.
  • Opvallend is de stijging van de goudprijs. Deze bereikt nieuwe records. Wij zitten reeds op een stijging en het ziet eruit dat goud naar boven gaat uitbreken.
  • De koers van Bitcoin bereikte een nieuw all time high in dollars. De kans is reëel dat de koers verder gaat rallyen, maar dan moet het wel definitief door de huidige weerstand. En dat lukt nog steeds niet.
  • All in all blijven we van dag tot dag kijken, zoals dat vorige week ook zo was. De trend kan dan onderliggend wel opwaarts zijn voor aandelen, maar met de kans van toenemende spanningen tussen Amerika en China, een zogenaamde sanctieoorlog, is het niet uitgesloten dat de handel eerst meer zekerheid wil hebben voordat er weer een duidelijke richting wordt gekozen. De onderliggende trend blijft opwaarts, maar ook dan kunnen er correcties plaatsvinden of een tijdje een consolidatie. Bij crypto geldt dat zelfs na de enorme rally we het niet uitsluiten dat Bitcoin nog verder naar boven gaat, hoewel het terugvallen van de toppen van vandaag ook enige twijfels geeft op de zeer korte termijn. Selectieve vraag bij altcoins lijkt steeds verder op gang te komen. De cryptomarkt kan dan ook een buitenbeentje zijn, samen met goud, terwijl aandelen op de zeer korte termijn zijwaarts bewegen.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.