Navigation

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 6 maart

Dagafsluiting SCE Trader woensdag 6 maart

Let op: Belangrijke cijfers die na 18.00 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Een korte terugblik en focuspunten voor de volgende sessie:

  • De Europese beurzen sloten de dag af met beperkte tot redelijke winsten. De markten waren enigszins afwachtend in afwachting van de hoorzitting van Powell in het Huis van Afgevaardigden. Deze hoorzitting leverde geen schokkende ontwikkelingen op, waardoor de Europese beurzen zijwaarts bleven bewegen op hogere niveaus in afwachting van de ECB-vergadering van morgen. Dieteren, op de beurs van Brussel, presteerde goed na sterke cijfers en kan naar verwachting verder stijgen. Op de rentemarkten zagen we een daling van de yields (obligaties stijgen). De dollar noteert zwakker, terwijl de olieprijs hoger is en een nieuwe poging onderneemt om de grens van $80 te doorbreken, wat zou kunnen leiden tot verdere prijsstijgingen. De goudprijs is verbeterd en crypto is vandaag redelijk fors in herstel.
  • De verwachting is dat de tweede dag van hoorzitting van Jerome Powell, de chairman van de Federal Reserve, weinig nieuwe inzichten zal opleveren.
  • De obligatiemarkten reageren op de hoorzitting van Powell vandaag door iets te klimmen. Ze blijven echter in de bekende range. Dit geeft aan dat de obligatiemarkten op zoek zijn naar nieuwe katalysatoren om een richting te bepalen, die mogelijk kan komen van de werkgelegenheidscijfers die vrijdag in Amerika worden gepubliceerd.
  • Morgen komt de ECB bijeen. De verwachting is dat de rente ongewijzigd zal blijven en dat de ECB hints zal geven dat later dit jaar de rente zal worden verlaagd.
  • De aandelenmarkten hebben een redelijke dag gehad, hoewel we kunnen constateren dat het beeld op de oppervlakte verdeeld is. Desalniettemin zien we telkens wanneer de markt daalt, dat er kopers actief worden.
  • In olie en in goud zitten we nog steeds op een stijging.
  • De cryptomarkt heeft een opmerkelijk herstel laten zien. Dit kan erop wijzen dat, ondanks stijgende leentarieven, een mogelijke flash crash nog niet aan de orde is. Maar dat is altijd koffiedikkijken.
  • Verschillende altcoins stegen waaronder NEAR en Arweave waar we op zich ook meer winsten in zien.
  • Bij Uniswap is het vrijwel zeker dat een voorstel voor de herverdeling van protocolinkomsten onder token-houders wordt aangenomen. Hierdoor kan de munt mogelijk verder stijgen.
  • Al met al hebben we vandaag een "aardige" dag gehad zonder echt vuurwerk. De markten blijven in principe in de jo-jo. Maar telkens wanneer ze dalen (zowel aandelen als crypto), zien we dat er kopers actief worden. Dat is een positief signaal zonder echt zicht te hebben waar we de komende dagen naartoe gaan.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.