Navigation

Dagafsluiting SCE Trader vrijdag 8 maart

Dagafsluiting SCE Trader vrijdag 8 maart

Let op: Belangrijke cijfers die na 18.00 uur worden bekendgemaakt en die wij belangrijk vinden, worden meegenomen in de feed de dag erna. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Hierbij zijn we aan het einde van deze dag. Een korte terugblik en focuspunten voor de volgende sessie:

  • De focus lag vandaag op de werkgelegenheidscijfers in de Verenigde Staten. De banengroei in februari overtrof de verwachtingen, maar de loonstijgingen waren gematigd. Dit wordt gezien als een Goldilocks scenario. Na deze cijfers lijkt de markt steeds meer te anticiperen op een renteverlaging door de Federal Reserve in juni. De reactie op de markt was over het algemeen gematigd positief, ook in Europa, waar Besi onder druk stond door een rapport in de Koreaanse media die suggereert dat Hynix en Samsung een manier hebben gevonden om de aanschaf van producten van Besi op het gebied van hybrid bonding te vertragen door hun huidige apparatuur te herbouwen. De obligatiemarkten presteerden redelijk goed vandaag. De dollar zwakte wat af en de olieprijzen daalden, terwijl goud zijn opmars voortzette. Bovendien bleef de prijs van Bitcoin naar boven kijken.
  • Volgende week gaat de saga rond Besi verder. Wij zitten vanaf uitstekende niveaus op een stijging, maar vinden het aandeel duur. Ook wij overwegen om verder te gaan reduceren.
  • HelloFresh gaf vandaag een ernstige winstwaarschuwing, maar de koers van Just Eat bleef redelijk stabiel. Wij zijn van mening dat Just Eat zelfs nu voorop begint te lopen. De Europese gig-economie is niet onze favoriet. Hoewel we al lang bearish zijn over deze Europese sector en deze aandelen hebben vermeden, zitten we op een speculatieve up in Just Eat vanaf 14,40 euro vanaf 28 februari. Volgende week gaan we eens kijken of we zelfs willen verzwaren met de kanttekening dat we op lange termijn weinig vertrouwen hebben. Maar als Just Eat voorop gaat lopen op anderen, kan dat kopers aantrekken op de korte termijn.
  • In Amerikaanse media wordt druk gespeculeerd wanneer NVIDIA haar aandelen zal splitsen. Dit komt voor ons niet als een verrassing, aangezien we hier al eerder over hebben geschreven. We zitten trouwens op een stijging vanaf 179 dollar vanaf januari 2023.
  • Met bedrijfsresultaten wordt het volgende week rustiger.
  • Op het gebied van economische data kunnen we zien dat er inflatiedata uitkomen in Amerika die weer invloed kunnen hebben.
  • Na de werkgelegenheidscijfers van vandaag ziet de markt een renteverlaging in juni plaatsvinden door de Fed. Dat vinden wij realistisch.
  • De markten zijn langzamerhand weer teruggekeerd naar het adagium van een dalende rente. Dit mag als supportive worden gezien.
  • De indices stijgen nog steeds, waarbij wel wordt gesuggereerd dat er op een gegeven moment een correctie kan plaatsvinden. Echter, we zien nog steeds inflows van gelden en zolang die doorgaan blijft de stijging ook doorgaan.
  • Onderliggend kan geconstateerd worden dat de trend van risk assets naar boven blijft, ook al is de vraag wanneer we een stevige ronde winstnemingen gaan zien.
  • Binance futures data toont aan dat nadat Bitcoin door het historische hoogtepunt van $70.330 brak deze middag, het snel daalde naar $67.600. Binnen een uur was het totale liquidatiebedrag over het hele netwerk bijna $100 miljoen.
  • Volgende week zal moeten blijken of Bitcoin definitief door haar weerstand kan gaan. We sluiten dat niet uit, hoewel er ook altijd nog een correctie kan plaatsvinden. Correcties blijven echter koopkansen.
  • Op de altcoinmarkt sluiten we het niet uit dat ondanks dat er heel veel gehypte munten zijn er toch nog meer winsten zichtbaar worden.
  • All in all kan gesteld worden dat de werkgelegenheidscijfers deze vrijdag in Amerika supportive zijn voor risk assets. De banengroei blijft hoog, terwijl de looninflatie beperkt is. Dat kan haast een Goldilocks scenario genoemd worden. Zodoende veranderd er weinig aan de trend en blijven wij dus bij de mening die we al hadden.

Mooi weekend iedereen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.