Navigation

Dagafsluiting SCE Trader maandag 8 april - Europa hoger - Bitcoin en meer

Dagafsluiting SCE Trader maandag 8 april - Europa hoger - Bitcoin en meer

Schrijf je in voor een proefperiode en blijf voor slechts €3 op de hoogte van de trends op de financiële markten! Of kies voor een jaarabonnement met voordeel. Betaal met het gemak van iDEAL.

Naast de constante updates met duiding en commentaren over aandelen, crypto, macro en meer, kun je meerdere keren per dag het Beleggers Journaal beluisteren. Ook hebben we een agenda met analisten-bijeenkomsten en nog veel meer interessante informatie.


  • De Europese beurzen zijn vandaag geleidelijk gestegen. Hoewel Azië aanvankelijk geen duidelijk beeld gaf en Wall Street aan het begin van de middag rustig bleef, wist Europa uiteindelijk positief te eindigen. De news flow was relatief beperkt, waarbij de markten eigenlijk een pauze namen met een positieve trend naar boven in afwachting van de inflatiecijfers later deze week in Amerika en de ECB-meeting. Later op de dag werd gemeld dat Duitsland naar verluidt voor 7 miljard euro aan nieuwe gepantserde voertuigen en schepen gaat bestellen, wat aangeeft dat de defensiesector nog steeds hoog op de agenda staat. Op de rentemarkten zagen we een stijging van de rente, terwijl de euro gedurende de dag sterker werd. De olieprijzen daalden door winstnemingen en de edelmetalen vertoonden geen duidelijke richting. Wat betreft crypto presteerde Bitcoin sterk en speelt opnieuw met de hoogste niveaus ooit.
  • Het nieuws dat TSMC met de steun van subsidie fabrieken gaat bouwen in de VS is goed voor ASML.
  • Morgen presenteert ING haar comparative quarters notes, wat mogelijk invloed kan hebben op de koers in positieve zin.
  • Alfen houdt morgen haar Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AGM), waar we pep-talk verwachten. We denken echter dat Alfen waarschijnlijk ook haar winstverwachting nogmaals zal moeten verlagen om in een meer realistische window te komen.
  • NX Filtration heeft ook haar AGM morgen, waarbij we ver weg blijven van dit aandeel.
  • Volkswagen organiseert morgen een belangrijke conferentie, de ESG Conference for Investors and Analysts 2024. We vinden Volkswagen ondergewaardeerd, maar vanwege de lage tractie nemen we geen actie en we twijfelen of de groei in China niet nog verder kan afnemen.
  • BP komt morgen met een handelsbericht. We verwachten positief nieuws voor de aandelen in de oliesector.
  • De rentemarkten vertonen een opwaartse trend, waarbij steeds meer economen hun voorspellingen over renteverlagingen door de Fed intrekken.
  • De olieprijs toonde vandaag een afwachtende houding, met speculatie over consolidatie rond de $90 en mogelijke prijsstijgingen door geopolitieke factoren, zoals de Amerikaanse verkiezingen.
  • De valutamarkten bewegen zijwaarts, maar de ECB-meeting en inflatiedata in de VS later deze week kunnen de richting van de euro bepalen.
  • De koers van Bitcoin probeert opnieuw uit te breken. Het blijft onduidelijk of dit een echte doorbraak is. We blijven wel op een stijging zitten aangezien we qua trend meer winst verwachten.
  • Resumerend. Over het algemeen blijven de markten sterk en negeren ze de hoge rentetarieven, wat resulteert in verdere stijgingen met weinig aandacht voor geopolitieke ontwikkelingen.

Tot morgen!

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.